Yapılandırma İhlalinde Son Fırsat 31 Mayıs

Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı Rüstem Tuna, 6736 sayılı, "Bazı Alacakların Yeniden Yapılanmasına İlişkin Kanun"a göre ödenecek taksitler hakkında yaz

GÜNDEM 25.05.2017 21:02:00 0
Yapılandırma İhlalinde Son Fırsat 31 Mayıs

BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEMEYENLER…

 

Tunailgili kanun kapsamında borçları yapılandırılan ancak yapılandırmaya ilişkin birinci taksit borcunu ödememiş olması nedeniyle taksitlendirmesi ihlal olanlar bu taksitlerini 31.Mayıs.2017 tarihine kadar ödemesi gerektiğini belirtti.

 

ERTELENEN İKİNCİ TAKSİTLER…

 

Başkan Tuna yapılandırmaya ilişkin ikinci taksitlerin dört ay ertelendiğini, bu taksidin de yine en geç 31 Mayıs 2017’ye kadar ödenmesi gerektiğini hatırlattı. Bu tarihlere kadar ödeme yapılması halinde vergi borçlarının yapılandırılmasının ihlal edilmemiş sayılacağını kaydetti.

 

VERGİ DAİRELERİ MESAİDE

 

Vergi mükelleflerinin geciken veya ertelenen taksitlerini ödemeleri için Maliye Bakanlığı’nın bir dizi önlem aldığını belirtip bunları sıralayan Tuna ayrıca vergi dairelerinin yarın ve 28 Mayıs Pazar günü 17.00’ye kadar, 31 Mayıs Çarşamba günü ise 23.59’a kadar açık tutulacağını kaydetti. Başkan Tuna vergi mükelleflerine hak kaybına uğramamaları için taksitlerini ödeme çağrısında bulundu.

 

Haber / Ayşenur AYDIN