Darul Erkam'da Muhteşem Final

Darul Erkam Çocuk Yuvası öğrencileri tarafından sene sonu gösterisi düzenlendi. Minik çocuklar öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları birbirinden güzel gösteriler ayakta alkışlanırken, Melisa isi

GÜNDEM 25.05.2017 21:00:00 0
 Darul Erkam

Darul Erkam Çocuk Yuvası öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları sene sonu gösterileriyle ailelerinin karşısına çıktı. Halk Eğitimi Merkezi’ndeki etkinliğe Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, İlçe Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Bahçekapılı, Ak Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgican Aydoğan ile minik öğrencilerin aileleri katıldı.

 

MEVLANA GÖSTERİSİNİ SAHNELEDİLER

 

Okunan İstiklal Marşı’nın minik öğrencilerden Şevval Fatiha suresini, Zeynep’te Nebe suresini okudu. Gösterilerin devamında minik öğrenciler sırasıyla ‘ya hav ve Peygamberim sen benim’ adlı ilahiyi seslendirerek, Mevlevi zikrinin sembolü olan Mevlana gösterisini sahnelediler. Minikler daha sonra Mehter Marşı’nı seslendirirken salonda bulunan ailelerinden büyük alkış aldılar.

 

TEMİZ KALPLERDEN TEMİZ SÖZLER

 

’40 yaşındasın’ adlı şiiri seslendirmek üzere sahneye gelen Melisa sergilediği performansıyla büyük beğeni toplarken, salonda bulunanlar gözyaşlarına hakim olamadı. Öğrenciler daha sonra namaz surelerini tek tek okudular. Minikler 32 farzı okumalarının ardından kıssaları meşhur olan peygamberlerin hayatlarından kısa bilgiler verdiler.

 

HİÇBİR ENDİŞEMİZ OLMAYACAKTIR

 

Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, etkinlikte konuşmada, "Dorul Erkam isminden de anlaşıldığı kadarıyla emin olan yer demektir. Çocuklarımızı, evlatlarımızı dünyada ki meleklerimizi bu kuruma ve yuvaya vermek onların yetiştiğini görmek, bizleri çok mutlu ediyor. Emin olun çocuklarımız bu okullarda okuduğu sürece çok iyi yetişeceklerdir. Vatanına, milletine, ailesine, dinine bağlı birer evlatlar olarak yetişeceklerdir. 15 Temmuz'da vatandaşlarımızın Türk milletinin nasıl bir direnç ve imanla bu hain kalkışmaya karşı olduğu gördüğümüz vakitte işte yeni nesillerde bu okullarda bu şekilde eğitim alarak dinine, imanına bağlı nesiller yetişirse gelecek ile alakalı hiçbir endişemiz olmayacaktır" dedi.

 

ELİMİZDEN GELEN EMEĞİ GÖSTERECEĞİZ

 

Öğe konuşmasının sonunda ise, "Allah şükürler olsun ki böyle nesiller ve çocuklar yetişiyorlar. Bu okullarda benim çocuğum da yetişiyor. Sadece çocukları bu okullara bırakmak yetmiyor. Bir çok gereksiz vakitten çocuklarımıza ve meleklerimize evlerimizde vakitlerimizi ayırmamız gerekiyor. Televizyondan, telefondan, bazı gereksiz program ve dizilerden, bizim kültürümüze, örf ve adetlerimize uygun olmayan programlardan uzak tutarak çocuklarımızı bu okullarda güzel öğretmenlerimizin yetiştirdiği gibi bizim de zaman ayırmamız gerekiyor. Hiçbir zaman geri alamayacağımız en önemli varlığımız ise zamandır. Zamanı israf etmeden çocuklarımıza ayırmamız ve anne baba sevgisini göstermemiz gerekiyor. Allah'ın emaneti olduğu için emanetlere de iyi bakmak gerekiyor. Onlara sahip çıkmak ve emaneti sevmek gerekiyor. Onları çok seveceğiz, onlara gerekli eğitimlerini iyi bireyler yetişmesi için elimizden gelen emeği göstereceğiz" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ