Turistleri Kaçıran Afganlılar Yakalandı

İstanbul'dan kaçılan Kuveyt, İran ve Afganistan uyruklu 7 turist, götürüldükleri Kırklareli'de tutuldukları bağ evinde polisin operasyonuyla kurtarıldı

GÜNDEM 24.05.2017 17:45:00 0
Turistleri Kaçıran Afganlılar Yakalandı

İstanbul’dan kaçılan Kuveyt, İran ve Afganistan uyruklu 7 turist, götürüldükleri Kırklareli'de tutuldukları bağ evinde polisin operasyonuyla kurtarıldı. Turistlerin serbest bırakılması için 100 bin dolar fidye isteyen üç Afgan uyruklu şüpheli tabancalarıyla birlikte yakalandı.

DEREKÖY’DE OLDUKLARI TESPİT EDİLDİ
İran sınırından turist olarak Türkiye'ye giren Kuveyt, İran ve Afganistan uyruklu yedi kişi, geçen 21 Mayıs günü İstanbul'da- 3 Afgan uyruklu tarafından kaçırıldı. Kaçırdıklarının yakınlarından 100 bin dolar fidye isteyen şüphelilerin, Kırklareli'nde saklandığı bilgisi üzerine KırklareliEmniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçti. Turistlerin Dereköy yolundaki bir bağ evinde gizlendiğinin tespit edilmesi üzerine operasyon düzenlendi.
BİR TÜRK ŞÜPHELİ ARANIYOR

Polis ekipleri bağ evine geldiğinde, üç şüpheli Afgan kaçmaya çalıştı. Yaklaşık bir kilometre süren kovalamacının ardından şüpheliler tabancalarıyla birlikte yakalandı. Rehin tutulan turistler ise pasaportları olmadığı için, sağlık kontrolünün ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Olayla ilgili bir Türk uyruklu şüphelinin arandığı belirtildi. Soruşturma sürüyor.

Haber Ayşenur AYDIN