Mevcutta Yetmiyor Yine Yetmeyecek

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Keşan – Enez arası yenilenecek yolun yine tek şeritli olmasına tepkiyi sürdürdü. Bircan mevcut genişliği ile ihtiyaca yanıt vermeyen yolda yine aynı sorunun yaşanacağın

GÜNDEM 22.05.2017 21:27:00 0
Mevcutta Yetmiyor Yine Yetmeyecek

Cumhuriyet Halk Partisi – CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın yoğun uğraşları sonucu yapımı 2017 ek yatırım programına alınan Keşan-Enez yolunun duble yol olmayacağına sert tepki gösteren Bircan konunun peşini bırakmıyor. Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a soru önergesi vererek,  “Günde 300 bin kişinin geçtiği yolu duble yol yapmayacaksınız da hangi yolu duble yol yapacaksınız?” diye sordu.

 

SONUÇ ALDI AMA…

 

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan; Keşan- Enez yolu yıllardır yapılmadığı için mücadele veriyordu. Çabaları sonuç veren Bircan, Keşan-Enez yolunun 2017 ek yatırım programına alınmasının olumlu bir gelişme olduğunu kaydederek şöyle dedi:

 

15 YILDIR DİNLİYORUZ!

 

“Biz duble yol yaptık diye 15 senedir dinliyoruz AKP’yi. Ancak günde 300 bin kişinin geçtiği kağnı yolunu çabalarımızla şimdi yatırım programına alanlar bu önemli yolu duble değil tek yol olarak yapacaklarını açıkladılar. Bu yol zaten şuan ihtiyaca karşılık vermiyor 58 kilometrelik olan yolu 98 milyon TL harcayıp tek yol yapacaklar, sonra yine yetmeyecek bu yol” dedi.

 

300 BİN KİŞİ KULLANIYOR

 

Bircan önergesinde, “Günde 300 bin kişinin kullandığı Keşan- Enez yolu neden duble yol olarak yapılması planlanmamıştır? Keşan- Enez yolu için 98 milyon 55 bin TL proje bedeli öngörülen iş için önergenin yanıtlandığı tarihe kadar ne kadar TL hangi işler için harcanmıştır?

 

KAMULAŞTIRMA YAPILACAK MI?

 

 

Keşan- Enez yolu için kamulaştırma yapılacak mıdır? Keşan- Enez yolunun yapım aşamaları aylar itibari ile nasıl olacaktır? Öngörülen 98 milyon 55 bin TL proje bedeli hangi kalemlere ne oranda harcanacaktır? Keşan- Enez yolu planlamalarınıza göre ne zaman tamamlanacaktır?” sorularına yanıt aradı.

 

Haber / Ayşenur AYDIN