O Günün Ruhuyla

'nde coşkuyla ve o günün ruhuyla kutlandı. Kutlamalara halkın ilgisi de yoğun oldu.

GÜNDEM 19.05.2017 20:37:00 0
O Günün Ruhuyla

19 MayısAtatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.Tekirdağ'da 19 MayısAtatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla valilik bahçesindeki Atatürk anıtında tören düzenlendi. Törene Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, öğrenciler ve gaziler katıldı. Anıttaki program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunması ve çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla tamamlandı. Sahil dolgu sahada devam eden ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da yeraldığı etkinliklerde öğrenciler halk oyunları, spor aktiviteleri ve şiir dinletisini sundu.

 

EDİRNE’DE KUTLAMALAR


Edirne'de 19 MayısAtatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sabah saat 09.30'da 25 Kasım Stadı önünde oluşturulan kortejle başladı. Öğrencilerin yer aldığı yürüyüş korteji Edirne Belediye bandosu eşliğinde dev Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyarak Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak'ın Atatürk Anıtı'na öğrencilerle birlikte çelenk sunmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşı okundu. Törene Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, diğer kurum müdürleri öğrenciler ve vatandaş katıldı.

 

GENÇLER GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN MİMARIDIR


Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, gençlerin güçlü Türkiye'nin mimarları olacağını ifade ederek, 'Zamanların ruhunu anlamak, gelişmeleri doğru tahlil edebilmek için çok okumalı, çok araştırmalı, mevcut bilgilerimizi doğru kaynakları kullanarak yenilemeli, istida ve kabiliyetlerimizi geliştirmeli teknolojik yeniliklere ve değişimlere açık olmalısınız. Evrensel değer olarak kabul gören demokrasiyi insanları haklarını, farklı düşüncelere, farklı kültürlere saygıyı ve demokratik değerlere bağlılığı hukukun üstünlüğünü özümsemelisiniz. Nitelim sizler değişimin anahtarı, güçlü Türkiye'nin mimarları olacaksınız" dedi.19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen etkinliklerle devam edildi.


KIRKLARELİ’NDE KUTLAMALAR

 

19 MayısAtatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kırklareli'nde coşkuyla kutlandı. Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına çenk sunumu ile başlayan tören Kırklareli Festival alanında devam etti. Çenk törenine, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muammer Aydın, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Törende günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Muammer Aydın, "Milletimizin onur, erdem, namus, şeref, asalet ve iman ile tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının adıdır 19 Mayıs. Temeli 19 Mayıs'ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir" dedi
 

15 TEMMUZA ATIFTA BULUNDU
 

Aydın, 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinerek, "18 Mart 1915 Çanakkale ve 19 Mayıs 1919 Samsun ruhunun bittiğini sanan hainler, bu kez senaryolarını içerden ve sinsice 15 Temmuz 2016'da oynamaya başladılar. Ne var ki; cesur, yiğit, kararlı ve inanmış bir lider ve vatan sevdalısı bir milletin inanç, kardeşlik ve cesareti ile bu hain kalkışma kısa sürede sonlandırılmış, vatan ve bayrak uğruna yüzlerce şehit, binlerce gazi ile destan yazılmıştır. Kurtuluş Savaşında savaş meydanlarını dolduranların çoğu nasıl gençler olmuşsa, 15 Temmuz'da da gençlerin fazlalığı dikkatlerden kaçmamıştır. Bu millet ve bu gençler, düşmana, haine, satılmışlara bir kez daha sahte rüyalar görmemeleri için gerekli mesajı vermiştir. Ruhunda, kanında ve kültüründe iman, vatan, bayrak ve insan sevgisi olan aziz milletimiz ve gençlerimiz ilelebet var olsunlar" diye konuştu. Program, konuşmaların ardından Vali Esengül Civelek'e çiçek verilmesi, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

 

Haber / Şaban Kardeş