"Doğayı Sevmeyen Benle Arkadaşlığına Son Versin"

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker çevre ve doğaya ilişkin uyarılarda bulunurken doğayı, toprağı, çevreye sevmeyen arkadaşlarının şahsıyla arkadaşlığına son vermesini rica etti.

GÜNDEM 18.05.2017 21:44:00 0

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker doğaya karşı daha duyarlı olunması konusunda arkadaşlarına tavsiyelerde bulundu. Doğanın son derece hassas bir dengesi olduğuna vurgu yapan Başkan Türker “Maalesef ki bu doğanın dengesini insandan başka bozan bir varlık yok” dedi.Her geçen yılın aslında doğa açısından ciddi kayıplar yaşandığını ifade eden Başkan Serdar Türker “Yeşil alanların, doğanın dengesinin  bozulduğunu hepimiz yaşanan felaketlerden görüyoruz aslında. Ancak bunu önlemek için ne yapıyoruz diye merak ediyorum bazen” derken sözlerine şu şekilde devam etti:

 

DOĞAL KAYNAKLAR TEHDİT ALTINDA

 

“Değerli Arkadaşlarım ve dostlarım benimle arkadaş olup, doğayı, suyu, toprağı ve çevreyi sevmeyen ve gerekli ilgiyi gerekli hassasiyeti göstermeyen arkadaşlarımdan ricam benimle olan arkadaşlıklarına son versinler.  Ülkemizde ve bölgemizde tüm doğal kaynaklar tehdit altında. Tarım arazileri, su kaynakları, ormanlar, canlı hayatı, dereler, longoz ormanları, zeytin tarlaları, meralar, dağlar, ovalar ; Istranca ormanları vb.

 

SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK

 

Değerli arkadaşlar, hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor , gelecek nesiller için hep birlikte daha duyarlı olmak zorundayız. Bu güzellikler bize miras kalmadı biz bu güzellikleri çocuklarımızdan ödünç aldık. Size tek örnek vereceğim, yarın gidin Ergene Nehri kenarında beş dakika oturun tabi oturabilirseniz. Benim arkadaşlarım, benim dostlarım ve benim tanıdığım insanlar çevreyi, doğayı seven kişilerdir. Tüm dostlarımdan özel ricam, çevre konusuna daha duyarlı olalım ve tüm çevremizi uyaralım.”

 

Haber / Mensure KARDEŞ