Sıfır Faizli Kredi 161 Firmaya Verildi

CHP'li Öztrak'ın soru önergesine verilen yanıta göre Tekirdağ'da sıfır faizli işletme kredisinden yararlanan iş yeri sayısı 17 Şubat 2017 tarihi itibariyle 161 oldu.

GÜNDEM 16.05.2017 19:30:00 0
Sıfır Faizli Kredi 161 Firmaya Verildi

Sanayi Bakanlığı’nın yazılı yanıtında, Tekirdağ’da "bu krediye başvuranların sayısının kaç olduğuyla" ilgili soruya cevap verilmemesi ise dikkat çekti. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın “KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Kredi Faiz Desteği” ile ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesine gelen yanıtta özetle şunlar belirtildi:

 

RİSK BANKALARA AİT

 

Bahse konu Kredi Faiz Desteği Programları, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı tüm işletmelere açıktır. Programlar; KOSGEB, ticari bankalar ve ilgili kurum/kuruluşlar arasında imzalanan protokoller kapsamında yürütülmektedir. Burada kredinin anaparası ticari bankalar tarafından, faiz/kar payı ise KOSGEB tarafından karşılanmaktadır. Kredinin anapara riski tamamen bankaya aittir. Bankalar da kendi mevzuatları çerçevesinde işletmelere yönelik değerlendirme yapmaktadır.

 

31 MAYIS’TA KESİNLEŞECEK

 

Söz konusu faiz desteği programından, 17 Şubat 2017 tarihi itibariyle Tekirdağ’dan 161 adet işletme yararlanmış bulunmaktadır. Programa ilişkin istatistiki veriler ise program bitiş tarihi olan 31 Mayıs 2017 tarihini müteakiben kesinleşecektir. 

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN