Kopya Çekmek Yok!

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu eş zamanlı olarak 17 Bakanlığa verdiği soru önergesi ile Hükümet'in 13 yıl boyunca Edirne'deki icraatlarınÄ

GÜNDEM 16.05.2017 19:26:00 0
Kopya Çekmek Yok!

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu eş zamanlı olarak 17 Bakanlığa verdiği soru önergesi ile hükümetin Edirne İline 2003-2016 yılları arasında yaptığı yatırımları, hangi projeye ne zaman ne kadar miktarda kaynak aktarıldığını sordu.Gaytancıoğlu, 17 Bakanlık tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede şunlara yer verdi:  

 

BATI’YA AÇILAN KAPIYIZ


“Tarihi ve kültürel varlıkları ile bir turizm şehri; geniş ve verimli toprakları  ile de bir tarım şehri olan Edirne'miz, sahip olduğu sınır kapıları ile Türkiye'nin Batı'ya açılan kapısıdır. Tarıma dayalı sanayi ve özellikle gıda sanayinin de Edirne ekonomisinde önemli bir yeri vardır.
 92 yıl Osmanlı Devletine başkentlik yapmış Edirne'mizde bölgenin en eski üniversitesi olan Trakya Üniversitesi de demografik yapıya önemli bir renklilik kazandırmaktadır. Buna göre;

 

HANGİ PROJEYE NE KAYNAK AKTARILDI

 

Bakanlığınızın Edirne İlimize 2003-2016 yılları arasında her yıl için yaptığı yatırımların miktarı ne kadardır? Hangi projeye ne zaman ne kadar miktarda kaynak aktarılmıştır? 2003 yılından bu yana 81 ilimize yapılan yatırım miktarları kıyaslandığında Edirne İlimiz kaçıncı sıradadır?

 

KAÇ EDİRNELİ’YE İSTİHDAM SAĞLANDI


2003-2016 yılları arasında Bakanlığınıza, Edirne nüfusuna kayıtlı kaç kişi iş başvurusunda bulunmuş; Bakanlığınızda, Edirne nüfusuna kayıtlı kaç kişiye istihdam sağlanmıştır? 

 

PERSONELİNİZ YETERLİ Mİ


Bakanlığınızın Edirne ilimizdeki görevli personel sayısı yeterli midir, yeterli değil ise hükümetleriniz boyunca tamamlayamadığınız eksik personelinizi ne zaman tamamlayacaksınız? 

Bakanlığınız önümüzdeki 5 yıllık dönemde Edirne ilimize hangi yatırımları, ne zaman yapacaktır?”

 

Haber / Celal KARAKURT