Nikah Var. Eğlence Yok

1980 yılına kadar Edirne'nin elektrik ihtiyacını karşılayan Tarihi Elektrik Fabrikası, Kültür Merkezi ve Nikah Salonu olarak hizmete açıldı. İlk nikah kıyıldı. Civardaki şehit mezarlarına saygÄ

GÜNDEM 16.05.2017 19:17:00 0
Nikah Var. Eğlence Yok

1930 yılında İtalyanlar tarafından yapılan ve jeneratörler vasıtasıyla 1980 yılına kadar Edirne’nin elektrik ihtiyacını karşılayan Tarihi Elektrik Fabrikası düzenlenen törenle Kültür Merkezi ve Nikah Salonu olarak hizmete açıldı. Yeni haliyle birçok insanı adeta büyüleyen ve göz kamaştıran bu binada kıyılan ilk nikahSevcan Güler ile Murat Tuncinar çiftinin oldu. Genç çiftin nikahını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kıydı. Açılış törenine CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ile bürokratlar ve siyasetçiler,Sevcan Güler ve Murat Tuncinar’ın ailesi ve yakınları katıldı.

 

ÖNCEDEN DE DENENDİ

 

Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Saygı Duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tarihi Elektrik Fabrikası’nın restorasyonu hakkında konuklara bilgiler verdi.Önceki dönem belediye başkanları İbrahim Ay, Güngör Mazlum, Şevki Arman ve Hamdi Sedefçinin Tarihi Elektrik Fabrikası’nı restore etmek için bir takım girişimlerde bulunduklarını anlatan Gürkan şöyle devam etti;

 

BİZE KISMET OLDU

 

 “Bu muhteşem binanın restorasyonu bize kısmet oldu.       Tabi seçimlerde bu binanın restorasyonunu projelerimizin arasına alınca bir arkadaşımız ‘yalan söylüyor, ben yapamadım; hiç kimsede yapamaz’ dedi. Yaptık. Bunun tartışmasına girmeyeceğim. Ama bu şunu gösteriyor; Edirne için birlik olursanız, Edirne için kavga yerine barışı seçerseniz. Çatışma yerine huzuru seçerseniz oluyor” dedi.

 

HASSASİYET GÖSTERECEĞİZ

 

Yapılan bütün kazılarda Kutbüddinİzniki  Hazretleri’nin mezarının bulunamadığını ifade eden Gürkan, “Biz yine de hassasiyet göstereceğiz. Bahçemizde o dönemin mezar taşlarını sergileyeceğiz. Biz ecdadıyla gurur duyan insanlarız. Bu binada kültürel etkinlikler yapılacak, nikah kıyılacak ama asla ve asla müzikli gösteri, eğlence, alkol olmayacak. Burada bu toprağı vatan yapmak için canını veren aziz ecdadınızın canını yakacak hiçbir şey olmayacak. Olmadı olmayacak. Bunun herkes tarafından bilinmesini isterim” diye konuştu.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ