Az Az Yiyin. Sık Yiyin

Edirne İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu, herkese az az sık sık yemek yemelerini tavsiye etti. Kişioğlu obezite ile mücadelede dengeli ve güzel beslenmenin önemli olduğunu s

GÜNDEM 15.05.2017 19:33:00 0
Az Az Yiyin. Sık Yiyin

10 Mayıs’ta gerçekleşen Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü nedeni ile Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü, obezite ile mücadelede halkı bilinçlendirmek amacıyla 10 bin adımlık yürüyüş etkinliği düzenledi. Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şükrüpaşa Atletizm Sahası'nda müdürlük çalışanları ve öğrenciler sağlık için 10 bin adım attı. Elma ve su ikramı yapılan yürüyüşe çok sayıda öğrenci ve sağlık çalışanı katıldı. 

 

BU ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

 

Eşofmanlarıyla etkinliğe katılan Edirne İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu, herkese az az sık sık yemek yemelerini tavsiye etti ve şöyle dedi: “Özellikle toplumumuzun obeziteylemücadelesinde bilinç düzeyini artırmak ve bunun dışında sağlıklı yaşam kültürünü düzenli fiziksel aktiviteyi halkımıza kazandırabilmek için bu tür özel günleri bizler farklı etkinliklerle kutlayarak halkımıza bu alışkanlığı kazandırmak amacındayız. Özellikle düzenli fiziksel aktiviteler, dengeli güzel beslenme, obeziteyle mücadele, diyabet, hipertansiyon, kalp hastalığı, kanser riski gibi bir çok hastalığın dünyadaki görülme sıklığının hastalığın solvesini uzatmakta. Bu etkinlikler bizim için çok önemli.

 

TAVSİLERİMİZE DİKKAT EDİLMELİ


Bir kaç öneride de bulunarak, 'Yaşama hareket katın sağlığınıza adım atın' diyen Dr. Kişioğlu şöyle devam etti: "Halkımızın tavsiyelere dikkat etmesini istiyoruz. Dikkat ederlerse ciddi anlamda sağlıklı bir şekilde kilo verirler. Kendimde yaptım ve son zamanlarda kilo verdim. Öncelikle kesinlikle alış verişe giderken aç gitmesinler. Aç giderlerse oradaki abur cuburları alırlar. Listeyle giderek o listeye göre hareket etsinler. Sık sık az az yemek yesinler. Hani bizim kültürümüzde vardır ya 'Tabakta yemek kalmasın'. Bırakın kalsın sık sık az az yiyin diyorum ya o kalan yemeğinizi ara öğün yapın. Abur cuburdan uzak durulmalı. 


“YAŞAMA HAREKET KATIN, SAĞLIĞINIZA ADIM ATIN”


Hazır gıdalardan uzak durmalarını ve evlerimizde kendilerinin yapmasını tavsiye ediyorum. Yemek yerken televizyon izlemek, kitap okumak gibi farklı faaliyetlerde bulunulmamalı. Çünkü ne yediğimizin farkına varamıyoruz. Yavaş yiyelim hızlı çiğnemeyelim. Yavaş yediğimizde doyluk hissi de hemen oluşacaktır. Bu daha fazla yememizi engelleyecektir. Yaşama hareket katın sağlığınıza adım atın.” 

 

Haber / Ayşenur DOĞAN