Hakaretten Televizyon Kanalı da Sorumludur

Atatürk'e ve Annesi Zübeyde hanım'la ilgili olarak bir televizyon programında çıkan görüntülerden sonra ülke çapında olduğu gibi Kırklareli'de tepkiler artarak devam ediyor.Bu tepkilere eklene

GÜNDEM 15.05.2017 19:24:00 0
Hakaretten Televizyon Kanalı da Sorumludur

AYNI ŞEKİLDE CEZA ALMALILAR

 

Şube Başkanı Binnur Güdüceler, Atatürkçü Düşünce Derneği Babaeski Şube Lokali’nde yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:“Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, ‘Atatürk'ün hatırasına hakaret etme’ suçundan Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında iki ayrı soruşturma başlatıldı. Mustafa Armağan’a da aynı şekilde ceza verilmelidir. Programı sunan Yavuz Bahadıroğlu’na da aynı cezalar verilmedir. Sözde tarihçi geçinen bu zatlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli şahsiyetlerinden Prof. Dr. Afet İnan’a, bu milletin annesine, Zübeyde hanıma, hakaret ve iftiralarda bulunulmuştur.

 

TOPLUMU BÖLMEK İSTİYORLAR

 

Atatürk’ü seven ve onun ilkeleri, devrimleri, idealleri peşinde koşan insanları kasten yaralayan, üzen, rencide eden bu kişiler, bir taraftan da Atatürk’ü incitmeyi, küçük düşürmeyi, yıpratmayı ve bu suretle hakaret etmeyi, bir yandan da yüce Türk Milleti’nin değerlerini yok etmeyi amaçlamaktadırlar.  Bunun tek adı vardır o da “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suretiyle bölmektir’. Bu kişiler ve TV kanalı, Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ederek Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı, 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’u ve Türk Ceza Kanunu’nu ihlal etmişlerdir. Suç işleyen, sadece iftiracı bu zat değildir, aynı zaman da bu zatın iftiralarını yayınlayan kanalın sorumlularıdır.”

 

Haber / Gökhan TEKER