Kermes İçin Devlet Devrede

Bu eğitim öğretim döneminin sonunda da cemaatlerin "Eğitime destek" adı altında her türlü hijyen kuralının alt üst edildiği, esnafla rekabete girilen kermeslerine karşın devlet devreye Çorluâ??

GÜNDEM 14.05.2017 20:49:00 0
Kermes İçin Devlet Devrede

Çorlu Kaymakamlığı öncülüğündeki kermesten edinilen gelirle tüm şehitler anısına 15 Temmuz Şehitler İlkokulu inşa edilecek. Kermes toplumun tüm kesimlerini devlet güvencesin ve çatısında birleştirdi

 

Yeni eğitim öğretim döneminin sonuna doğru bir takım cemaatler marifetiyle düzenlenen; her türlü hijyen kurallarının alt üst edildiği ve esnafla rekabet içine girilip esnafın ocağına adeta incir ağacı dikilen kermeslerin ardından devlet kermes vakasına Çorlu’dan adeta el koydu. Çorlu Kaymakamlığı öncülüğünde tüm şehitlerin anısına yaptırılmak istenen okul için düzenlenen kermes devlet öncülüğünde, halkın sanayicisinden işçisine tüm kesimlerini birleştirdi.

 

Çorlu Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan ve Çorlu Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından tüm şehitler anısına yaptırılacak 15 Temmuz Şehitler İlkokulu'na katkı sağlamak adına düzenlenen Büyük Çorlu Eğitim Kermesi açıldı. Çorlu Yeni Sanayi Sitesi mevkinde yer alan fuar alanında gerçekleştirilen kermesin açılışı için düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Törende Çorlu Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koroÇorlu Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımı eşliğinde bir dinleti sundu. Sonrasında Çorlu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. İki hafta süreli kermes Ramazan ayı boyunca da sürecek ve 45 güne uzayacak. Bir okulun yapılış maliyeti 1.5 milyon TL civarında olduğundan kermeste de hedeflenen ana rakam bu olacak.

 

İHTİYAÇ VARDI


Kermesin açılışında konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, son derece önemli olan bu girişimin, kermesin hayırlı olmasını dileyerek, hazırlanmasında emeği geçenlere ve açılış programına katılanlara teşekkür etti. Ceylan, "Eğitim konusu gerçekten önemli bir konu. Eğitimin ana ögesi olan okullaşma ve fiziki şartların iyileştirilmesi çok önemli. Bu açıdan, Çorlu ilçemizde de gerçekten göçün verdiği netice sonucu ciddi şekilde derslik ve okul ihtiyacı var. Bunun giderilmesi amacıyla gerek yerel yönetimlerimiz belediyemiz gerek sivil toplum kuruluşlarımız, gerek hayırseverlerimiz ve biz devlet olarak Milli Eğitim Bakanlığı olarak yatırımlarımızı yapıyoruz. Ama bugün burada yapılan bu hizmet ayrı bir anlam taşıyor" dedi. Ceylan kermeste emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.
 

DAVET EDİLMESEK DE GELMEYİ BORÇ BİLİYORUZ


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da açılışta yaptığı konuşmada, " Eğitime yapılan yatırım en güzel yatırımdır. Ben methetmeyi pek sevmem ama sayın kaymakamımıza bir methiye düzmek istiyorum. Gerçekten bunu hak ediyor, çok kısa sürede Çorlu'yu tanıdı. Çorlulular’ın gönlünde yerini aldı. Ben kendisini bir kez daha kutluyorum. Durum böyle olunca biz de bu tip etkinliklerde kendimize görev çıkarıyoruz. Davet edilmesek de bu tip programlarda olmayı kendimize bir borç biliyoruz.

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

 

Çorlu Belediye Başkanımızla bir araya geldiğimizde sabahtan buyana bu etkinlik için çalıştıklarını, çaba harcadıklarını söyledi. Sayın başkanımızı da kutluyorum. Böyle iki tane Çorlu aşığı bir araya geldiği zaman Sayın Valimizin de liderliğinde biz hep beraber Çorlu'yu en güzel yere getirmeye çalışacağız. Bu kermesin, Türkiye'nin en büyük kermesi olacağını düşünüyorum ve öyle olacağına da inanıyorum. Bu yapılan okul konusunda en güzeli de sınıflara, şehitlerin isimlerinin verilecek olması. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu. Kermes açılışına ayrıca ÇorluBelediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN