Köprülü: Tarım Günden Güne Kan Kaybediyor

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, AKP hükümeti döneminde tarım sektörünün tamamen çökme noktasına geldiğini belirterek, "Ülkemiz için en hayati sektör

GÜNDEM 14.05.2017 20:44:00 0
Köprülü: Tarım Günden Güne Kan Kaybediyor

Çiftçi için bıçak kemiğe dayanmadı; kemiği artık deldi, geçti” dedi. CHP’li Köprülü, 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında çiftçiler gününü kutladı, AKP hükümetinin tarım politikasını eleştirdi.

 

VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR


Çiftçinin ektiği üründen kazanamadığını, artık maliyeti bile kurtaramadığı için de ekmediğini vurgulayan Köprülü, bu kısır döngünün sonucunun en çok vatandaşı mağdur ettiğini, bunun en somut kanıtının ise pazardaki sebze ve meyve fiyatlarında görüldüğünü ifade etti.

 

PAKET VAR İCRAAT YOK


Köprülü, “Hükümet tarım sektörü için sürekli olarak reform paketi açıklıyor. Fakat iş icraata gelince ortada hiçbir şey yok. Zaten miras yoluyla bölünmüş arazilere, sulama, ilaç, gübre ve mazot maliyeti gibi sorunlar da eklenince çiftçinin eli kolu bağlanıyor. Çiftçi kaderine terk edilmiştir” dedi.


YOKSULLUĞU PAYLAŞIYORLAR


Türkiye’de çalışan her 5 kişiden birinin tarım sektöründe çalıştığını, aileleri ile birlikte ülke nüfusunun çok büyük bir bölümünün bu alandan geçindiğini belirten Köprülü, döviz fiyatlarının ve maliyetin yükseldiği bu ortamda tarımla uğraşanların artık geliri değil yoksulluğu paylaşır hale geldiğin kaydetti.

 

TRAJİKOMİK BİR TERCİH


AKP Hükümeti’nin, yeni Ekonomik Reform Paketi’nde tarım ve hayvancılığın içinde bulunduğu duruma çözüm olarak yurt dışında tarım arazileri kiralanacağını ilan etmesini trajikomik olduğunu ifade eden Köprülü, “Ülkenin tarım arazilerinin boş durumda olduğu bir noktada, bir başka ülkede tarım yapılmaya çalışılması Hükümet’in içine düştüğü çıkmazın en büyük kanıtıdır” dedi.

 

Haber / Mensure KARDEŞ