"Tarımda Teşvik ve Yatırımlar Artmalı"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bugün kutlanan 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

GÜNDEM 14.05.2017 20:43:00 0

Albayrak, “Emektar ve üretken çiftçilerimizin günü kutlu olsun” başlığıyla yaptığı açıklamada insanlığın tarih boyunca en önemli geçim kaynaklarından birinin tarım, en eski mesleklerinden birinin ise çiftçiliktir olduğunu kaydetti. Albayrak açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

ÖNEMLİ BİR AŞAMA

 

“İlk üretim faaliyetlerinden olan tarım, insanlığın toprağa yerleşmesini, medeniyetler kurmasını sağlamış, ticaret ve sanayileşmeye doğru evrilen ekonomik süreçte, önemli bir aşama olmuştur.Çiftçiler, kadim zamanlardan beri, en temel yaşamsal ihtiyaçlarımızdan olan gıdaları yetiştirerek, toplumsal işbölümünün en önemli hizmetlerinden birini gerçekleştirmektedirler.

 

ÖNEMİ HİÇ AZALMADI

 

Çağlar boyunca, bilim ve teknikteki gelişmelere bağlı olarak, tarımsal üretim faaliyetleri değişkenlik ve çeşitlilik göstermiş olsa da, tarım ve çiftçiliğin önemi hiçbir zaman azalmamıştır; insanlık yeryüzünde var olduğu sürece önemini koruyacaktır. Günümüzde dünyanın en gelişmiş ülkeleri, teknoloji ve enerji alanlarındaki yatırımlarının yanı sıra tarımda verimliliği arttırmaya yönelik dev projeler yürütmektedirler.

 

DEVRİM NİTELİĞİNDE YATIRIMLAR

 

Cumhuriyetimizin kuruluşuyla birlikte, Atatürk’ün çizdiği kalkınma hedefleri doğrultusunda, teknolojinin sunduğu imkânlar ve bilimsel yöntemlerle, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve kırsal kesimlerdeki kalkınmanın hızlandırılmasına yönelik devrim niteliğinde yatırımlar yapılmıştır. Bu yatırımlara ileriki yıllarda da devam edilmiştir.

 

SANAYİYE DE HAMMADDE

 

Ortaya konulan tüm bu çalışmalara rağmen, tarımsal üretimimiz ülke ihtiyaçlarını karşılama konusunda yetersiz kalmaktadır. Bu sebeple tarımsal üretimi arttırmaya yönelik yeni yatırımların yapılması ve teşviklerin arttırılması gerekmektedir. Tarımsal üretimdeki artış gıda, yem, ilaç ve imalat sanayimizin ham madde ihtiyacını karşılayacak, ithalatı azaltacak, ihracatı arttıracak ve dolayısıyla ülkemizin dış ticaret açığının kapanması konusunda büyük faydalar sağlayacaktır.

 

ÇİFTÇİLERİMİZİ DESTEKLİYORUZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz tarihten bu yana çiftçilerimizi destekliyoruz. Belediyemizin çiftçilerimize yönelik hizmet ve yatırımları, bundan sonra da artarak devam edecek.Zorluklar içerisinde, emek, çile ve alın teriyle toprağı işleyen, aşımızı sağlayan, üretken çiftçilerimizin, 14 Mayıs Çiftçiler Gününü kutluyor, bereketli ve bol kazançlı bir yıl geçirmelerini diliyorum.

 

Haber / Gökhan TEKER