Bir Cinayet. 8+2 Gözaltı

7 Ağustos 2016'da Keşan'da çapraz ateşle öldürülen Hilmi Ertek'in cinayetine ilişkin soruşturma başlatıldı. Sekiz kişi gözaltına alınırken diğer iki zanlının başka suçl

GÜNDEM 14.05.2017 20:42:00 0
Bir Cinayet. 8+2 Gözaltı

Keşan ilçesinde, geçen yıl bir kişinin öldürülmesi olayına karıştıkları öne sürülen 8 şüpheli, İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Erikli Köyü sahilindeki balıkçı barınağı önünde Hilmi Ertek'in (36) geçen yıl 7 Ağustos'ta kısa namlulu silahlarla çapraz ateşe tutularak öldürülmesiyle ilgili çalışma başlatıldı.

 

HAZIRLIK YAPILDIĞI TESPİT EDİLDİ


Olayın birden fazla şüphelisinin bulunması ve olaydan önce hazırlık yapıldığının EdirneJandarma Komutanlığı ekiplerince tespit edilmesi üzerine, uzman personelden oluşan özel bir ekip kuruldu. Kriminal ve bilgisayar destekli görüntü ve veri analizi uzmanlarının da çalışma grubuna dahil eden özel ekip, 9 ay boyunca çalışma yürüttü.

 

SEKİZ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 

Özel ekip, teknik ve fiziki takip sonucu olayın azmettiricisi, yer göstericisi, plakaları bantlanarak gizlenen araçları kullananlar ve olayda silah kullanan sekiz kişiyi tespit etti. Operasyonda, T.P (41), K.Ö (26), O.İ (20), C.B.G (20), E.S (33), V.T (51), S.A (22) ve D.A'yı (32) gözaltına alındı.

 

İKİ KİŞİ CEZAEVİNDE

 

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada iki ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, uyuşturucu imal etmek amacıyla kullanılan Hint keneviri tohumu ele geçirildi. Olayla ilgili aranan iki şüphelinin ise başka suçlardan dolayı cezaevinde tutuklu bulunduğu öğrenildi. İşlemlerinin ardından Keşan Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Keşan Adliyesi'ne sevk edildi.

 

Haber / Celal KARAKURT