Şarköy'de Doğalgaz İçin İlk Kazma Vuruldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Şarköy Belediyesi tarafından ilçede doğalgaz temel atma töreni düzenlendi.

GÜNDEM 14.05.2017 20:39:00 0
Şarköy

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, törende yaptığı konuşmada, doğalgazın çevre için önemine değinerek, “Biraz zahmet çekeceksin ama doğal gaz gelince de sağlıklı havaya kavuşacaksınız. Doğalgaz sayesinde mutlu yaşayacaksınız. Sonu ne olursa olsun biz bu yatırımları çocuklarımızın geleceği için yapmaya devam edeceğiz. Biz Şarköy'e her zaman güveniyoruz. Şarköylüler her zaman her şeyin iyisini bilir” dedi.

 

BİZİM İÇİN ŞART OLDU

 

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok ise doğalgaz ile ilgili belediye olarak ciddi mesafe katettiklerini belirterek, doğalgazı hak eden ilçelerden birisi olduklarını ifade etti. Altınok, havası kirlenen ilçelerden birisi olduklarını kaydederek, "Doğalgaz artık bizim için şart oldu. 36 bin mesken var, yazın nüfusumuz 300 binleri buluyor. Şarköy'e doğalgaz gelecek olması bizi çok sevindiriyor. Şarköy'ün nüfusunun 50 binlerin üstüne çıkması için doğalgazı getirmemiz lazımdı” diye konuştu.

 

BU YIL 58 KİLOMETRE

 

Zorlu Doğalgaz tarafından Şarköy'e bu yıl 5 kilometre çelik 53 kilometre de polietilen doğalgaz şebeke yatırımı yapılacağını ifade eden Altınok, önümüzdeki yıl ise ilçe merkezinin tamamen doğalgaza kavuşacağını söyledi.Şarköy Cumhuriyet Meydanında yapılan törene, Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

 

Haber / Ayşenur AYDIN