Engelliller Üretmek ve Paylaşmak İstiyor

TSD Kırklareli Şube Başkanı Ercan Dinkler engellilerin yardım edilen değil, üreten ve paylaşan bireyler olmak istediklerini söyledi.

GÜNDEM 14.05.2017 20:35:00 0
Engelliller Üretmek ve Paylaşmak İstiyor

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Ercan Dinkler geçtiğimiz hafta içi Kırklareli’deki Engelliler Haftası etkinliklerinde yaptığı konuşmada engellilerin yardım edilen değil, üreten ve paylaşan bireyler olmak istediklerini söyledi. Engellilerin toplumdan ve yönetimlerden daha adil bir yaşam olanağı beklediklerini ifade etti.Engellilerin var olan sorunlarının aslında tüm toplumun sorunu olduğunu dile getiren Dinkler, şöyle devam etti:

 

100 BİNLERCE ENGELLİ EVİNDEN ÇIKAMIYOR

 

“Engelliler toplum tarafından fark edilmek, yaşadıkları sorunlara çözüm bulabilmek umuduyla her alanda seslerini duyurabilmek, görünür olmak için çabalamıştır. Geçmiş yıllara kısayla bugün artık engelliler toplumda daha fazla yer bulabilmektedir. Yine geçmişe oranla daha fazla olanağa, hizmete sahiptir. Bunlar ülkemiz ve engelliler adına sevindirici gelişmelerdir ancak engellilerin hala çözüm bekleyen sorunları, dertleri bulunmaktadır. Bunların en başında, toplum hayatına daha fazla katılabilme olanaklarının olmamasıdır. 100 binlerce engelli çeşitli nedenlerle evlerinde hapis hayatı yaşamaya devam etmektedir.”

 

Haber / Mensure KARDEŞ