Babaeski MYO Dün ile Bugünü Birbirine Bağladı

Kırklareli Üniversitesi Babaeski MYO'nun mezunları bir araya getirdiği pilav gününün ikincisi düzenlendi ve etkinlik geleneksel unvanını edindi. Babaeski MYO MüdürvekiliYrd.Doç.Dr.Ertuğ Can mezunların ok

GÜNDEM 12.05.2017 19:06:00 0
Babaeski MYO Dün ile Bugünü Birbirine Bağladı

Babaeski Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olan öğrenciler, geleneksel “2. Pilav Günü” etkinliğinde bir araya geldi. Etkinlik saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Babaeski MYO Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Can, etkinlikle ilgili yaptığı açılış konuşmasında, “Bu etkinliğin; sizlerin desteği ile geçmiş ve gelecekteki mezunlarımız, öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz arasında bir köprü vazifesi görmesi, kuşaktan kuşağa aktarılan önemli bir gelenek haline gelmesi en büyük temennimizdir” dedi.Can şöyle devam etti:

 

BÜYÜK KATKI SUNUYORLARMÜDÜR YAZILI FOTO BURAYA KÜÇÜK KELLE

 

“Bu mezunlarımız, bugün yurt içinde ve yurt dışında değişik sektörlerde çalışma yaşamında yer alarak, topluma katkı sunmakta; üniversitemizi, yüksekokulumuzu, ilimizi ve ilçemizi temsil etmektedirler. Bu temsil bizler için büyük önem taşımakta ve bizleri gururlandırmaktadır. Eğitim kurumlarının en önemli girdileri olan öğrenciler, okullarında belli bir süre öğrenim görerek, değişik bilgi, beceri ve tutumlar kazanıp mezun olmakta, toplumda iş yaşamına başlamaktadır.

 

MEZUNLARIN DENEYİMLERİ ÖNEMLİ

 

Ancak, öğrencilerin mezun olması ile birlikte, genellikle eğitim kurumları ile ilişkilerinin azaldığı, hatta sona erdiği görülmektedir. Oysa, mezunların geçmiş öğrenim deneyimleri ile iş yaşamına ilişkin bilgi ve deneyimlerini öğrenmek, etkili geri bildirimler sağlamak, hem mevcut eğitim öğretim faaliyetlerini yeniden düzenlemek, geliştirmek ve eksikliklerin giderilmesini sağlamak, hem de mevcut öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak ve etkili bir okul kültürü oluşturmak bakımından büyük önem arz etmektedir.

 

BU ÖNEMİN BİLİNCİNDEYİZ

 

Bu amaçla, mezunlarımızı çok önemsediğimizi, onların bilgi ve deneyimlerini mevcut öğrencilerimizle, akademik ve idari personelimizle paylaşmanın üniversitemize, yüksekokulumuza, ilimize ve ilçemize önemli kazanımları olacağının bilincinde olduğumuzu, bugün düzenlediğimiz geleneksel “2. Pilav Günü” etkinliğimizin de bu anlamda önemli bir katkı sağlayacağını belirtmek isterim.”

 

Haber / Mensure KARDEŞ