Arıtma Kapasitesini Beşe Katlayacak

TESKİ Genel Müdürü Doktor Şafak Başa olağan genel kurul toplantısında hedeflerini açıkladı. Halen 36 bin metreküp olan arıtma kapasitelerini 190 bin metreküpe çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

GÜNDEM 12.05.2017 19:01:00 0
Arıtma Kapasitesini Beşe Katlayacak

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) 2017 Yılı Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantı, alınan yoklama sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. TESKİ Genel Kuruluna sunulmak üzere hazırlanan 7 adet gündem maddesinin okunmasıyla oturuma devam edildi.

 

GELECEĞİNİ KURTARIYORUZ

 

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa açılış konuşmasını yaparak, 2016 Yılı Kasım Ayı genel kurul toplantısından bugüne TESKİ’nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında detaylı bir sunum yaptı. Genel Müdür Başa; “Tekirdağ’ın altını inşa etmeye, geleceğini kurtarmaya hızla devam ediyoruz. İl genelindeki altyapı çalışmalarımız devam ediyor. İlçe merkezlerindeki çoğu işimiz bitti. Kırsal alandaki mahallelerimizin de altyapı problemlerini çözüyoruz.

 

İHALE AŞAMASINDA YEDİ İŞİMİZ VAR

 

TESKİ kurulduğu günden bugüne toplam 29 adet altyapı yatırımını tamamladı ve hizmete aldı. Şu anda 16 adet devam eden altyapı yatırımımız mevcut. Sözleşme aşamasında üç, ihale aşamasında da yedi adet işimiz mevcuttur. Yaptığımız bu yatırımlar sonucunda Tekirdağ’ı sağlıklı içme suyunda örnek il yaptık, vatandaşlarımıza kaliteli içme suyu ulaştırdık.

 

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ KURULACAK

 

Coğrafi bilgi sistemi kuruyoruz. İşimiz gereği yerin altını inşa ediyoruz ve yer altının bir haritası olmak zorunda. Coğrafi bilgi sistemimiz sayesinde bunu elde edeceğiz ve bunun sonucunda çalışmalarımızı daha hızlı yapacağız. 7 gün 24 saat aralıksız hizmet veren ALO 185 çağrı merkezimiz vatandaşlarımızın taleplerine cevap vermeye devam ediyor.

 

ELEKTRİK KESİLİNCE SU KESİLMEYECEK

 

Yaptığımız en önemli yatırımlardan bir tanesi de ikinci etap olarak satın alımını gerçekleştirdiğimiz 26 adet jeneratördür. Elektrik kesintileri sırasında meydana gelen içme suyu kesintileri artık yaşanmayacak. Jeneratörlerimiz öncelik ve ihtiyaç durumuna göre gerekli yerlerde hizmete alınacaktır.

 

HEDEF 190 BİN METREKÜP ARITMA

 

Tekirdağ’ın geleceğini kurtaran bir diğer önemli konuda arıtma tesislerimizdir. Arıtma tesislerimizin inşaatları tamamlanarak devreye alınmaya başladı. TESKİ kurulduğunda günde 5 bin metreküp atıksu arıtılıyordu. Bugün 36 bin metreküp arıtılıyor. Devreye alınacak yeni arıtma tesislerimiz ile yılsonunda ise günlük arıtılması planlanan atıksu miktarı ise tam 190 bin metreküptür” dedi ve bu yatırımların gerçekleşmesinde emeği, katkısı, görüşü olan herkese teşekkür etti.

 

GÖRÜŞLERİNİ BELİRTTİLER

 

Genel Müdür Başa’nın sunumunun akabinde gündem ve gündem dışı maddeler oylanarak ilgili komisyonlara havale edildi.İki oturum halinde gerçekleşen TESKİ Genel Kurul toplantısının ikinci yarısında komisyonlara havale edilen maddeler oylanarak karara bağlandı. Kararların oylanması sırasında söz alan genel kurul üyeleri yaptıkları konuşmalarda TESKİ’nin çalışmalarıyla ilgili görüş ve dileklerini ileterek emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Genel kurulun kapanış konuşmasını yapan Başkan Albayrak yapılan hizmetlerin tüm Tekirdağ’a hayırlı olmasını diledi.

 

Haber / Celal KARAKURT