Edirne'de Arap Turist Hamlesi

ATÖ Başkanı Dr. Banadar Bin Fahad Al Fuhaid ve beraberindeki heyet Edirne Valisi Günay Özdemir'i ziyaret etti.

GÜNDEM 11.05.2017 21:27:00 0
Edirne

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, EdirneTicaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve diğer katılımcılarla birlikte turizm toplantısı yapıldı. Arap heyete, Edirne'nin tarihi eserleri ve turizm noktaları anlatıldı. Toplantının ardından Edirne Valisi Özdemir ve Arap turizm heyeti, yapılacak işbirliği anlaşmalarını ve turizm çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

ÇAVUŞOĞLU’NUN TAVSİYESİ ÜZERİNE

 

Dr. Banadar Bin Fahad Al Fuhaid, Edirne'ye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun tavsiye üzerine geldiğini belirterek, kentin köklü bir tarihe sahip olduğunu söyledi. Geçen yıl Türkiye'ye 3.5 milyon turist geldiğini, Arap ülkelerine ise 2 milyon Türk turistin ziyaret ettiğini anlatan Al Fuhaid, "Bilinen bir şey vardır Türk-Arap dünyasının turisti en çok para harcayan turistler olarak görülmektedir. Şuna dikkat çekmek gerekiyor ki Türk ve Arap yatırımcıları arasında karşılıklı olarak yatırımların çoğaldığını görmekteyiz. Arap aleminin şu anda Türkiye'deki yatırımlarının büyük bir hacim aldığını görüyoruz" dedi.
 

ÇALIŞMA GRUPLARI


Edirne'nin sahip olduğu köklü bir tarihi ve geçmişi olduğunu anlatan Dr. Banadar Bin Fahad Al Fuhaid, oluşturulacak çalışma gruplarının Arap ve Türk turizmine büyük hizmetler vereceğini ifade ederek, "Öyle zannediyorum ki önümüzdeki zaman diliminde Arap turistin destinasyon olabilme yoluna girebileceğini görüyoruz. Toplantı içerisinde bir müşterek bir çalışma grubu oluşturuldu. Bu ekip hem Edirne hem de Türkiye turizmine hizmet edecek. Aynı zamanda Arap turizmine hizmet edecektir. Bu çalışmalardan sonra Edirne cazibe merkezi olacaktır" dedi.
 

"CİDDİ ARAP TURİST GELMESİNİ BEKLİYORUZ"

Edirne Valisi Günay Özdemir ise görüşmelerin yatırımcı konusunda ciddi bir destek sağlayacağını belirterek, "Son günlerde Edirne turizmle ilgili ciddi bir çaba içerisindeydi. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve turizmin tüm taraflarıyla ciddi bir çaba içerisindeyiz. Bunun biz şuanda meyvelerini almaya başladık. Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Banadar Bin Fahad Al Fuhaid ile uzun bir toplantı yaptık. Ciddi adımlar attık, örgütle beraber bir işbirliği anlaşmasını hemen yürürlüğe koyacağız” diye konuştu.

 

Haber / Celal KARAKURT