04-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası;

1987 yılından bu yana her yıl 4-10 Mayıs tarihlerinde "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" düzenlemektedir. Hafta etkinlikleri kapsamında çeşitli sempozyum ve toplantılarla ülkemizde "Ä

GÜNDEM 10.05.2017 22:24:00 0
04-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası;

Daha önce İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, Kayseri, Şanlıurfa ve İzmir'de düzenlenen İSG Haftası son olarak 8. Uluslararası Konferansı kapsamında 2016 yılında İstanbul'da düzenlenmiştir.

 

Bu yıl ise ilk defa İSG Haftası 4-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Gaziantep Şehit Kamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşmiştir.

 

İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tartışmalar, yapılan güzel çalışmalar ve çözüm önerileri bir yana, bu hafta içerisinde ve geçtiğimiz haftalarda meydana gelen iş kazaları, kimyasal patlamaları ve tedbirsizlik yüzünden işletmelerde çıkan yangınların gölgesinde yine bu yıl İş Sağlığı ve Güvenliği haftasının 31’incisini kutlamaktayız.

 

Hepinizin bildiği gibi İş Sağlığı ve Güvenliği yasası 2012 yılında çıktı, her ne kadar kanunlar çıkarılsa, yönetmelikler yayınlansa, fuarlar yapılsa da, seminerler yapılsa da bu mesele bir günde bir haftada çözülecek bir mesele değildir.  Bu yüzden iş sağlığı ve güvenliğini çocukluktan itibaren hayatımızın en önemli parçalarından biri haline getirmemiz gerekmektedir.

 

İş kazalarının ve meslek hastalıklarının yaşanmamasının en önemli koşullarından biri de mesleksizlik sorununun olmamasıdır, çalışanlarımız ya da iş yarayan vatandaşlarımızın çoğunun mesleki yeterlilik belgesi yoktur. Mesleki yeterlilik kavramını oturması, kişilerin kendi mesleği ile ilgili alanlarda çalışması iş sağlığı ve güvenliği konularında ciddi anlamda bir iyileşme sağlayacaktır.

 

Ayrıca, birçok alanda devlet tarafından teşvikler bulunmaktadır. Teşvik ile çalışanların ve işverenlerimizin desteklenmesi gereken alanların başında iş sağlığı ve güvenliği gelmelidir.

 

İş kazalarının olmadığı, meslek hatalıklarının yaşanmadığı ve bu nedenden dolayı çalışanların aidiyet duygularının arttığı işletmelerin bu kapsamda ciddi teşvikler ile desteklenmeleri gerekmektedir.

 

Örnek uygulamalar ortaya çıkarılmalı pirim teşvikleri gibi maddi teşvikler ile işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları daha da fazla önemsenir bir duruma getirilmedir.

 

İş kazalarının olmadığı, işçi ölümlerinin yaşanmadığı, sigortasız işçi, kaçak işçi ve çocuk işçilerin çalıştırılmadığı sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir çalışma hayatı hepimizin temennisidir.

 

Bu kapsam da Çetin Akademi Şirketler Grubu olarak, güvenceli, sağlıklı, huzurlu ve onurlu bir çalışma yaşamı için işçi işveren tüm paydaşları ortak olmaya,birlikte hareket etmeye ve birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.

 

Kazasız, sağlıklı,huzurlu ve güvenli bir iş yaşamı dileklerimle 31.İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasını Kutluyorum..