Tekirdağlı Çocuklara Kaza Sonrası Eğitimi 

Tekirdağ'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, UMKE tarafından trafik kazalarında yapılması gerekenlerin uygulamalı olarak gösterildiği acil durum senaryosu sahnelendi.

GÜNDEM 8.05.2017 22:11:00 0
Tekirdağlı Çocuklara Kaza Sonrası Eğitimi 

Tuğlalı Park’ta gerçekleştirilen etkinlik, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Müdürlüğü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) katılımı ile gerçekleştirildi.
 

ÖNEMİNE DEĞİNDİ


Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Denetleme Müdürü Murat Tabak, etkinlikte yaptığı konuşmada, trafik bilincinin önemine değinerek, hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerle çocuklar başta olmak üzere toplumda trafik bilinci oluşturulmaya çalışılacağını söyledi.Konuşmaların ardından başarı ödülüne layık görülen yılın trafik polisi Rıdvan Kesici, yılın trafik jandarması Uğur Palancı ve yılın şoförü Kamil Işık'a, Vali Mehmet Ceylan tarafından ödülleri verildi.

 

ACİL DURUM SENARYOSU


Etkinlikte UMKE tarafından trafik kazasında yapılması gerekenlerin anlatıldığı acil durum senaryosu sahnelendi. Ekipler katılımcılara, sahneledikleri senaryoyla kalp masajı, suni teneffüs, 112 Acil Sağlık aranırken dikkat edilmesi gerekenler ile kırık ya da çatlak olan bir kişiye nasıl müdahale edilmesi gerektiğini uygulamalı olarak öğretti. Etkinlikte emniyet kemerine dikkat çekmek amacıyla simülasyon aracıyla da test yapıldı.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ