20 Vakıf Eserine Proje Hazırlanıyor

Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, Vakıflar Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada 15 vakıf eserinde çalışmaların sürdüğünü, 20 eser için de proje hazırlandığını

GÜNDEM 8.05.2017 22:04:00 0
20 Vakıf Eserine Proje Hazırlanıyor

Edirne'de, Vakıflar Haftası kutlamaları törenle başladı.cTören kapsamında ilk olarak Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren ve protokol üyelerinin oluşturduğu kortej, Saraçlar Caddesi'nden Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren'in anıta çelenk sunmasının ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 

TURİZM KENTİYİZ


Törende konuşan Güneren, Vakıflar Haftası'nın bu yılki temasının "Vakıf Medeniyeti Kudüs" olduğunu söyledi. Edirne'nin bir turizm kenti olduğuna değinen Güneren, "Edirne, bugün turizmde parlamakta olan bir yıldız haline gelmiştir. Gelişmiş yeme içme kültürüyle çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanında, her biri tarihin parlak bir sayfası halindeki bu tarihi eserleri ile Edirne, şüphesiz turizmde şu anda bulunduğu yerden çok daha iyisini hak ediyor." ifadelerini kullandı.

 

15 ŞANTİYEDE BAKIM ONARIM


Bölge müdürlüğü olarak Edirne ve Kırklareli'nde bulunan vakıf eserlerinde restorasyon çalışmaları yürüttüklerini aktaran Güneren şöyle devam etti:  "Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Edirne ve Kırklareli'nde 15 ayrı şantiyede bakım ve onarım faaliyeti sürdürüyor. Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı, Fatih Sultan Mehmet'in eğitim gördüğü Saatli Medrese, Kadı Bedrettin Camii, Sarucapaşa Mescidi, Süleymanpaşa Camii, Medrese Ali Bey Mescidi hemen yanı başımızda olan ve bir çırpıda sayabileceğimiz onarımlarımız.

 

PROJE ÇALIŞMALARI

 

Ayrıca 20 civarında vakıf eseri ile ilgili olarak da proje çalışmalarımız devam ediyor. Yakın dönem içerisinde gözbebeğimiz Selimiye Camii'nde ve su taşkınlarına maruz kaldığı için ibadete kapalı halde bulunan Evliya Kasımpaşa Camii'nde kapsamlı bir restorasyona başlamayı da planlıyoruz."
 

Tören, "Vakıf Medeniyeti Kudüs" temasıyla kutlanan hafta kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.   

 

Haber / Celal KARAKURT