Istrancalar Ocaklar İle Delik Deşik Edildi

Trakya Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Göksal Çidem, Türkiye'nin kliması rolünde oldukça büyük öneme sahip Istrancalar'ın maden ocaklarıyla delik deşik edildiğini ifade etti.

GÜNDEM 4.05.2017 20:34:00 0
Istrancalar Ocaklar İle Delik Deşik Edildi

Çidem, “Bu kadar dar bir alana, bu kadar çok proje gelirse, bunlarla ormanlarda patlatmalı madencilik olursa, bu dağa ne kuş gelir, ne de insan gelir” dedi.

 

DOĞAL ALANLAR TALAN EDİLDİ

 

Trakya Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Göksal Çidem, dünyanın üçüncü büyük Longoz Ormanları olarak bilinen İğneada’nın ve ekosistemiyle özellikle Trakya’nın havasında söz sahibi olan Istrancalar’da yapılan Rüzgar Enerji Santrali(RES), taş ocakları, maden ocakları gibi projelerle doğal alanların talan edildiğini hatırlattı.

 

BAHARLA BİRLİKTE GELMEYEN KALMADI

 

1 Mayıs’ın Istrancalar’da baharın gelişini müjdelediğini ancak söz konusu projeler yüzünden göçmen kuşlarının dahi gelmediğini dile getiren Çidem, “Nisanın son, Mayısın ilk günü. Baharın Istrancalara gelişidir. Bahardan başka her şeyin geldiği yer de Istrancalar’dır. Baharla birlikte gelmeyen kalmadı. RES, DGÇS, Taş ocakları, kil ocakları, liman.

 

PEKMEZİYLE ÜNLÜYDÜ…

 

Bu gelenler kadar, göçmen kuşun bile gelmediği yer Istancalar. Öyle bir hale geldik ki, çok yakın bir gelecekte, ‘Pekmeziyle ünlü bir köy vardı. Adı Poyralı’ydı’ diyeceğiz. Son üç projeden birine ‘ÇED olumlu’ denildi. Bu kadar dar bir alana, bu kadar çok proje gelirse, bunlarda ormanlarda patlatmalı madencilik olursa, bu dağa ne kuş gelir, ne de insan gelir” dedi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ