Bu Tohum Kaç "Tohum"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği, Bedesten yanındaki alanda yapıldı.Şenliğin açılış konuş

GÜNDEM 3.05.2017 20:43:00 0
Bu Tohum Kaç

Polat, “Hiçbir ticari kaygı olmadan tohumların üreticiler arasında alışverişi sağlanacak ve bu yöreyle özdeşleşmiş tohumlar korunacak” dedi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da bu şenliğin basit bir şenlik olmadığını, toplumun kendi değerlerine sahip çıkmasının duruşu olduğunu belirtti.

 

TÜRKİYE’NİN BAŞKENTİYİZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’ın tarım ve hayvancılıkta“Türkiye'de başkent” konumunda olduğunu söyledi. Albayrak,“Böyle bir yerde de üretimi kaliteyi arttırıcı etkinliklerin yapılması kaçınılmazdır. Tekirdağ'ın büyükşehir olmasıyla beraber bütün birimlerinin 6 bin313 kilometrekare arazi içinde olması ve 4 milyon 160 bin dönümünün tarım arazisi olması, Türkiye'de üretilen buğdayın 20’de biri, ayçiçeğin yüzde 33'ü, kanolanın yüzde 60'ı, arpanın yüzde 2'si üzümün yüzde 3'ü gibi tarım ürünlerinin olduğu yerde bu çalışmaların olması doğaldır. Hatta buğday veriminde Türkiye ortalaması dekarda 280 kilo iken Tekirdağ'da 480 kg hatta daha da yukarılara çıkması önemlidir” dedi.

 

TEKRARLANACAK

 

Belediye bürokratları ve sivil toplum örgütleri yöneticilerinin de katıldığı şenlikte kurulan standları gezerek yöresel ürünlerin tadına da bakan Başkan Albayrak şenlikte  emeği geçenlere teşekkür etti ve  bundan sonra da devam ettirileceğini söyledi. Ayrıca oturum başkanlığını Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan'ın yaptığı panelde de konuşmacılar Tracy Mary Lord, Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Atalık, Prof. Dr. Tayfun Özkaya ve Prof. Dr. Levent Sarın, tohumculukta gelinen son nokta konularında dinleyenleri bilgilendirdiler.

 

Haber / Celal KARAKURT