Bir Uçtan Bir Uca Zehir Taşımışlar

İran'dan 775 kilo eroin yüklenen TIR ile Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna gelen şoförler Bulgaristan'a geçmek üzereyken Edirne Hamzabeyli'de yakalandı. İkisi de firmayı adres gösterdi ama

GÜNDEM 3.05.2017 20:37:00 0
Bir Uçtan Bir Uca Zehir Taşımışlar

Edirne'de Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıkış yapmak üzere olan 775 kilo 75 gram eroin ele geçirilen TIR'ın sürücüleri İran uyruklu Akbar Ebrahımzadem ile Jafar Samı KeshmeshTapeh, soruşturmalarını ardından çıkarıldıkları Edirne 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nde tutuklandı. Sürücülerden Akbar Ebrahimzadeh, mahkemede verdiği ifadesinde eroin ele geçirilen TIR'ın babasına ait olduğunu belirterek, Niknam firmasına taşıma hizmeti verdiklerini söyledi.

 

DEPODAN YÜKLEDİLER

 

Ebrahimzadeh, "İran'da Niknam firmasının sahibi Emir İsmaili'yi ben aradım, yüklenecek mal varmı diye sordum. Beni bir başka şahsın arayacağını söyledi, daha sonra Emir Sadiki arayıp, malın yükleneceği adresi mesaj attı. Belirtilen adrese gittim yükleri bir depoda TIR'a yüklediler. Yükleme yapılırken ben yükün başındaydım. İran'ın Kum şehrinde gümrük işlemlerini yaptık. Bazirgan'a geldiğimizde yanımdaki yedek şoför vizesi olmadığı için ayrıldı. Benim kullandığım TIR'ın dışında başka bir araca da aynı yük yüklenmişti. O TIR benden önce gümrük sahasına gelip Türkiye'ye giriş yapmış. Edirne'ye geldiğimde o aracı gördüm. Şoför köylüm ve tanıdığım bir kişiydi.

 

BİLGİLER CEP TELEFONUNDA

 

Araç İran'da x-ray cihazına sevk edilmedi. Ancak Türkiye'de sevk edildi. Her hangi bir şey çıkmadı. Erzurum yakınlarında bir, Sivas yakınlarında sekiz, Bolu yakınlarında da 11 saat mola verdik. Aracın başından hiç bir şekilde ayrılmadık. Yükle birlikte uyuşturucunun ne şekilde konulduğunu bilemiyorum. Ancak yüklemiş olsa da bunu Emir Sadiki yapmış olabilir. Ayrıca Emir Sadiki ben İran'dan çıkarken cep telefonu ile aradı. Diğer TIR'la birlikte yola devam edin aksi takdirde yükümü boşaltmayacağımı, kabul edilmeyeceğimi söyledi. El konulan cep telefonumda diğer bilgiler mevcuttur. Bunların araştırılmasını talep ederim" dedi.

 

OLAYLA İLGİM YOK
 

Jafar Samı KeshmeshTapeh, hakkındaki suçlamaya kabul etmediğini belirterek, olayla bir ilgisi olmadığını öne sürdü. Tapeh, diğer sanık Akbar ile İran'danTürkiye'ye gelmediklerini belirterek, "Giriş yaptığımız sınır kapısı Gürbulak'tı. Benim kullandığım TIR içinde cam yükü vardı, yükümü Romanya'ya götürüyordum. Akbar'ın amcasının oğlu olan Bayram beni arayıp, Akbar'ın acemi olduğunu, yolu bilmediğini ona eşlik etmemi istedi. Bende Akbar'ın bulunduğu TIR'a geçtim. Benim olayla bir ilgim yok" dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT