Trafikte Nefesi Güney'den Alacaklar

Edirne'de her geçen gün artan trafik sorununa çözüm bulmak ve E-5 karayolunda yaşanan trafik yoğunluğu azaltmak için Edirne Belediye Başkanlığı'nın hayata geçireceği Güney Çevre Yolu iÃ

GÜNDEM 3.05.2017 20:01:00 0
Trafikte Nefesi Güney

İş makineleriyle düzlenen alanlara asfalt dökülüyor. Kısa bir süre sonra hizmete girecek olan çevre yoluyla Edirneliler, trafikte rahat bir nefes alacak.  Edirne Belediyesi, her geçen gün büyüyen ve gelişen Edirne’de, araç sayısının da artmasıyla birlikte yaşanan trafik sorununa yeni çözümler aramaya başladı. 2015 yılında kamulaştırma çalışmalarının başlamasıyla start alan Güney Çevre Yolu, 5 bin 656 metre uzunluğunda olacak.

 

OLİN KAVŞAĞI’NDAN ÇAVUŞBEY MAHALLESİ’NE

 

Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün Güney Çevre Yolu için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Şehirde yaşanan trafik sorununa Güney Çevre Yolu’yla çözüm bulmayı hedefliyoruz” dedi.Olin Kavşağı’ndan Çavuşbey Mahallesi’ne çıkacak olan Güney Çevre Yolu için kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını, kamulaştırma yapılan alanların iş makineleri ile düzlenerek, asfalt döküm işlemlerinin başlatıldığını kaydeden Gürkan, yeni çevre yolunun en kısa zamanda hizmete kazandırılacağını söyledi.Gürkan ayrıca Güney Çevre Yolu’nun tamamlanmasının ardından 9 bin 160 metre uzunluğundaki Kuzey Çevre Yolu için çalışmalara başlayacaklarını; Edirne’ye toplamda 14 bin 816 metrelik çevre yollu kazandıracaklarını belirtti.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN