Trakya'nın İSG'si Türkiye'ye, Türkiye'nin İSG'si Trakya'ya

Ülke genelindeki 60 civarı İSG Derneği, 13 Mayıs Cumartesi günü İstanbul'da bir araya gelecek. Zirveyi andıracak programda Trakya İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği de yer alacak.

GÜNDEM 3.05.2017 09:47:00 0
Trakya

İSG profesyonelleri, Türkiye’de aktif olarak faaliyet gösteren tüm dernek başkanları 13 Mayıs 2017 Cumartesi Günü İstanbul Taksim Titanik Otel’de bir araya geliyor. Camia içinde birlik ve beraberliği hedefleyen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de davetli olduğu toplantının çağrısı Kocaeli merkezli İş Güvenliği Uzmanları Derneği tarafından ülkemizdeki tüm İSG derneklerine yapıldı.

GÜNDEM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Toplantıya Özgür Cengiz başkanlığındaki Edirne merkezli Trakya İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği de katılacak. Özgür Cengiz dernek olarak davet edildikleri bu önemli toplantıya hangi gündem konuları ile katılacaklarına dair detaylı çalışmayı sürdürdüklerini söyledi.

ŞUBAT’TAKİ ÇALIŞTAYDA

KARARI ALINMIŞTI

Bu yıl içinde şubat ayında İstanbul’da yapılan İSG Dernekleri Çalıştayı’na katılan ve çalıştay sonrasında bir araya gelen 15 dernek başkanı, sürdürülebilir birlikteliği tesis etmek ve beraber yol alabilmek amacı ile  aralarından 8 kişilik bir komisyon oluşturmuş, komisyona Türkiye genelindeki tüm derneklerin katılımı ile geniş katılımlı bir toplantı düzenleme görevi verilmişti. Bu güne kadar yapılan çalışmalarda Türkiye genelinde yaklaşık 60 İSG derneğinin kurulmuş olduğu tespit edildi.

TÜM DERNEKLER EŞİT ŞARTLARDA 

İş sağlığı ve güvenliği sektöründe hizmet veren tüm bu sivil toplum kuruluşları ile beraber yol alabilmek, kamuoyu oluşturmak ve sektörün sorunlarına ortak akılla çözüm üretebilmek için 13 Mayıs 2017’de İstanbul’da düzenlenecek toplantıya tüm dernekler eşit şartlarda katılacak. Toplantıda birliktelik yöntem ve modelleri hakkında bilgilendirme yapılıp, hangi güç birliği modelinin ne fayda üretileceği masaya yatırılacak.

HER YERDE VARLAR

Trakya İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği kısa süre önce kurulmuş olmasına karşın önemli mesafe kat etti. Dernek yönetimi Edirne’deki 1 Mayıs kutlamalarında da yer aldı.

Haber  Hüseyin GÖKÇELİ