En İYİ İSG Önlemi YAYGINLAŞIYOR

Yeşilay'ınİş Yaşamını İyileştirme (İYİ) programını uygulayan işyeri sayısı her geçen gün daha da artıyor. İşyerlerinde sağlıklı bir çalışma ortamı bu projeyle hayat

GÜNDEM 30.04.2017 20:50:00 0
En İYİ İSG Önlemi YAYGINLAŞIYOR

Yeşilay’ın İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ve Türkiye Kalite Derneği işbirliği ile işyerlerinde sağlıklı bir çalışma ortamı sağlamak ve bağımlılıkla mücadele etmek için geçen yıl başlattığı İş Yaşamını İyileştirme (İYİ) programının tanıtımı amacıyla, sisteme katılan şirketlerin ve iş dünyası temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı düzenledi. Yeşilay’ın İş Yaşamı İyileştirme Programı (İYİ), işyerlerinde sağlıklı bir çalışma ortamını sağlamayı ve bağımlılıkla mücadele etmeyi amaçlıyor. İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ve KalDer işbirliği kapsamında yürütülen projede, çalışanların psikolojik ve fiziki sağlığı ön planda tutularak iş-yaşam dengesine katkı sağlanması hedefleniyor.

 

SAĞLIKLI VE MUTLU İŞYERLERİ

 

Toplantıda konuşan Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, İYİ Programı ile bağımlılıkla mücadele perspektifinde sağlıklı ve mutlu işyerleri oluşturmaya katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. Öztürk, konuşmasında, “Yeşilay olarak, sağlığa verdiğimiz önemi daha ileriye taşıyarak Türkiye’de daha önce uygulanmamış bir programı hayata geçirdik. İYİ Programı ile çalışanlarımızın, işyerlerimizin ve toplumumuzun sağlıklı ve mutlu olmasını hedefliyoruz. Bu yola bizimle başlayan Siemens, Vakıf Emeklilik ve Kuveyt Türk olmak üzere toplamda 11 kuruluşumuzun katkılarıyla “İşimiz Gücümüz İşyerimiz Geleceğimiz Projesi” İYİ Programı’nda hayat buldu.

 

İSG UYGULAMASI DA SAYILIYOR

 

Geçen yıl başlattığımız pilot uygulamalar ile İYİ Programı, şirketlerimizin değerli uygulamalarıyla karşılıklı beslenerek büyüdü. İYİ Programı ile işyerlerinde ödül temelli, sürdürülebilir bir sağlıklı çalışma yaklaşımı geliştirdik. Böylelikle bağımlılıklarla mücadele ederken, iş güvenliğinin yanı sıra fiziksel ve ruhsal anlamda çalışan sağlığını korumak, çalışan memnuniyetini ve motivasyonu arttırmak, iş - yaşam dengesinde uyum sağlamak ve çalışma ortamının ergonomik şekilde düzenlenmesine yönelik duyarlılık oluşturmak istiyoruz. Bu çalışmaya dahil olan firmalara ve projeye destek veren kurumlara bir yıl boyunca yaptıkları örnek çalışmalar için teşekkür ederiz. İYİ ailesinin daha da büyüyeceğine ve bu paylaşımlarla iş yerlerimizde sağlıklı yaşam odaklı köklü bir dönüşüm sağlayacağımıza yürekten inanıyoruz” dedi.

 

Haber / Mensure KARDEŞ