Irkçılık Balkanlara Sıçradı

Dışişleri Bakanlığı Balkanlar İkili Siyasi İlişkiler Genel Müdürü Büyükelçi Mustafa Babür Hızlan Avrupa'nın genelinde görülen ırkçılık ve yabancı düşmanlığının Ba

GÜNDEM 28.04.2017 21:16:00 0
Irkçılık Balkanlara Sıçradı

Dışişleri Bakanlığı ve Trakya Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen 'Edirne'den Balkanlar ve Avrupa'ya Bakış' panelinde konuşan Dışişleri Bakanlığı Balkanlar İkili Siyasi İlişkiler Genel Müdürü Büyükelçi Mustafa Babür Hızlan Avrupa'nın genelinde görülen ırkçılık ve yabancı düşmanlığının Balkanlar'da da arttığını söyledi.Mustafa Babür Hızlan, Avrupa Birliği'nin (AB) Balkan ülkelerinin beklenti ve sıkıntılarına çare bulamadığını belirterek; “Avrupa'nın genelinde gördüğümüz ırkçılık, yabancı düşmanlığı giderek Balkanlar'da da artıyor” dedi. 

 

AB ÇARE BULAMIYOR

 

Büyükelçi Mustafa Babür Hızlan konuşmasını Balkanlar üzerinden yaptı. AB'nin Balkan ülkelerinin beklenti ve sıkıntılarına çare bulamadığını belirten Hızlan şöyle devam etti;  
“Balkanlarda büyük güçlerin rollerine bir bakarsak, Amerika daha yıllar öncesinden Balkanlardan çekildi. Bu bölgeyi bırakırken önderliği AB'ye verdi. AB ise bu önderliği gösteremedi. Giderek daha içine kapanan, daha iç sorunlarıyla uğraşan, İngiltere'nin çıkışıyla nasıl başa çıkacağını kara kara düşünen bir AB var. AB Balkan ülkelerinin beklentilerine, sıkıntılarına bir çare bulabilmiş değil. 


BALKANLAR'DA DA ARTIYOR


Öte yandan Avrupa'nın genelinde gördüğümüz ırkçılık, yabancı düşmanlığı giderek Balkanlar'da da artıyor. Bundan Türkiye de doğrudan etkileniyor. Çünkü Türkiye'ye yönelik hem tarihi unsurları, hem de ülkedeki gelişmeleri kullanarak aleyhte bir propaganda pompalanıyor. Türkiye'nin Balkanlar'da daha çok etkili olabilmesinin önünü geçmeye çalışan girişimler var.” 

 

Haber / Celal KARAKURT