İdil Biret İle Bach Ve Chopin Ziyafeti

Çerkezköy OSB'nin konuğu olarak Çerkezköy'e gelen dünyaca ünlü İdil Biret piyano resitalinde Alman piyanist Bach ve Polonyalı piyanist Chopin'nden seçkilerle ziyafet çekti.

GÜNDEM 28.04.2017 21:15:00 0
İdil Biret İle Bach Ve Chopin Ziyafeti

Kültür sanat etkinliklerine yaptığı ev sahipliğiyle Türkiye’deki OSB’ler arasında farkındalığını hissettiren Çerkezköy OSB bu sefer dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret’e Çerkezköylüler ile buluşturdu. Sanatçı önceki akşam Çerkezköy OSB Konferans Salonu’ndaki konserinde Alman ünlü piyanist Bach ve Polonyalı ünlü piyanist Chopin'in eserlerini icra etti. İdil Biret konser bitimi uzun süre ayakta alkışlandı.

 

SALONA SIĞMADILAR

 

Çerkezköy OSB Müdürlüğü'nün organize ettiği İdil Biret konserine katılım yoğun oldu. Boş koltuk bulamayan kişiler merdivenlere oturarak ünlü piyanisti dinlerken, konsere katılanlar arasında Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Oğan, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra yüzlerce müziksever salonu hınca hınç doldurdu. Sözdinler, konukları kapıda karşıladı.

 

İNÖNÜ’NÜN EMEĞİNİ BOŞA ÇIKARTMADI

 

İdil Biret; 1948 yılında, henüz yedi yaşındayken, ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü, Biret'in yurt dışında eğitiminin gereksinimlerinin karşılanması için TBMM'ye sunduğu teklif ile çıkan yasa sonrası Paris Konservatuarı’na gitti ve eğitim aldı. Kısa sürede dünyanın en iyi ve ünlü piyanistleri arasına giren İdil Biret bu şekilde İnönü’nün emeğini boşa çıkartmadı. 2007’deki Chopin yorumu ile dönemin Polonya Cumhurbaşkanı tarafından “Üstün Hizmet Nişanı” ile onurlandırıldı.

 

ÇİÇEK VE ALKIŞLA UĞURLANDI

 

Öncelikle konserin açılışında Alman piyanist Bach'ın Kromatik Fantazi ve Füg eserlerini icra ederek başladı. Daha sonra Chopin'in Noktürn, Op. 55 Nr. 2, İki Mazurka, Sonap Op. 58, Allegro, Scherzo, Largo ve kapanışta da Finale eserlerini icra ederek tek perdede verdiği konserde dinleyicileri adeta büyüledi. Konser sonunda uzun süre ayakta alkışlanan ünlü piyanist İdil Biret'e Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

AMATÖR RUH PROFESYONEL İCRA

 

Fransız aksanıyla Türkçe konuşan ünlü piyanist İdil Biret, konser sonrası konuşmanın kendisi için çok zor olduğunu ifade ederken, ilk günkü heyecanı gözlerinden okunuyordu. Ünlü piyanist konser sonrası kitap ve eserlerinin kayıtlı olduğu CD'leri imzalayarak isteyen hayranları ile fotoğraf çektirdi.

 

Haber / Celal KARAKURT