Hızlı Tüketimde CHEP'in Palet Modeli Kazandırıyor

FMCG diye adlandırılan, hızlı tüketim ürünlerinin sektöründe palet yönetimini dışarıdan tedarik edenler firmalar, FMCG'nin kiralamaya dayalı iş modeli ile maliyet ve zamandan tasarruf ediyor

GÜNDEM 28.04.2017 21:06:00 0
Hızlı Tüketimde CHEP

FMCG firmaları, iş modellerinde verimi artırmak ve sürdürülebilirliği etkin kılmak için tedarik zinciri süreçlerini optimize eden çözümlere yöneliyor. CHEP’in dünya genelindeki 275 milyon paletlik dolaşım ağı FMCG sektörünün tedarik zinciri yönetimini baştan sona iyileştiriyor

 

İŞ GELİŞTİRMENİN ÖNÜNÜ TIKIYOR

 

Palet yönetimini kendisi yapan FMCG şirketleri operasyonel anlamda ağır bir yükün altına girdikleri için büyük maliyetlere erişebilen ekonomik kayıplar yaşıyor. Yaşanan bu kayıplar iş geliştirmeye yönlendirilebilecek kaynaklardan çalıyor. 2009 yılından bu yana Türkiye pazarında hizmet veren CHEP’in yeniden kullanıma ve paylaşıma dayalı sürdürülebilir iş modeli,  tedarik zincirinde karşılaşılan bu sorunlara akılcı çözümler sunuyor.

 

ÇEVRECİ VE EKONOMİK

 

FMCG sektörünün devleri, CHEP paletlerini kiralayıp yeniden kullanmayı tercih ederek  depolama maliyetlerini düşüyor, nakliye süreçlerini optimize ediyor, palet toplama ve onarma masraflarını ortadan kaldırıyor ve taşınan ürünlerin zarar görme riskini en aza indiriyor. Bu yeşil ve döngüsel modele geçiş, aynı zamanda firmaların çevresel sürdürülebilirlik hedeflerini destekliyor.

 

7 TEMEL SORUNA ÇÖZÜM

 

FMCG sektörünün tedarik zincirinde karşılaştığı “Paletler için harcanan yüksek maliyetler”,  “Tedarik zinciri süreçlerindeki gizli maliyetler”, “Palet toplama için harcanan zaman, maliyet ve emek”, “Yüksek ürün hasarı ve iş kazası riski”, “Yüksek sezonda palet bulma problemi”, “Doğal kaynak israfı” ve  “Karmaşık nakliye süreçleri” başlıkları altında sektörün yedi temel sorununa çözüm üretilen CHEP partneri olan şirketler böylece, büyük oranda ekonomik katma değer elde ediyor.

 

*Detaylı bilgi için www.chep.comadresi ziyaret edilebilir.

 

Haber / Celal KARAKURT