Asla Kabul Edilemez

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, siyaset bilimcisi Fransız MoreauDefarges'in, "Erdoğan öldürülmeli" asla kabul edilemez olduğunu belirtti.

SİYASET 27.04.2017 20:22:00 0
Asla Kabul Edilemez

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz geçtiğimiz günlerde ‘sözde siyaset bilimcisi’ olan bir Fransız’ın yaptığı açıklamalarla ilgili olarak düşünceleri ortaya koydu. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaların son derece faşizan bir tutum içerdiğini ifade eden Minsolmaz, “Ancak bu davranış bile bizim ne kadar büyük bir ülke olduğumuzu gösteriyor” dedi.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

 

“Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan bu açıklamalar aslında insanların ne kadar hasta ruhlu bir düşünceye sahip olduğunu gösteriyor” diyen Vekil Minsolmaz şunları kaydetti: “Sözde siyaset bilimcisi Fransız MoreauDefarges'den alçak sözler. TV programında 'Erdoğan öldürülmeli' diyen alçak hakkında, Cumhurbaşkanı Sn Erdoğan; "Suikaste azmettirmekten” suç duyurusunda bulundu.

 

ASLA KABUL EDİLEMEZ

 

Fransa’daki TV programında, canlı yayında Cumhurbaşkanımız hakkında, hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde açıklamalarda bulunan PhilippeMoreauDefarges köşeye sıkışınca özür diledi.Cumhurbaşkanımıza yönelik suikast çağrısıyla, Fransız hukukuna göre suç işleyen Defarges'in sadece özür dileyerek ceza almaktan kurtulması düşünülemez ve söyledikleri asla kabul edilemez.

 

PANİĞE KAPILDILAR

 

Her koldan hayır kampanyası yürüten Batı referandumdan evet çıkıp, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kabul edilince, şaşkınlaşıp paniğe kapıldı.Bazı Batılı siyasetçiler; ne dediğini bilmez bir şekilde, hezeyan halinde savrulmaya başladılar.

 

ÖRNEKLER VERDİ

 

İngiltere, Brexit için yapılan oylamada yüzde51.8'le AB'den ayrıldı.ABD seçiminde Trump, sadece 200 bin fark ile başkan oldu.Özal döneminde Türkiye'de yasaklı politikacıların yeniden seçilebilmesi için yapılan halk oylamasında evet ve hayır oranları yüzde 50.2 ile 49.8'di.1920 yılı Meclis Başkanlığı seçiminde Mustafa Kemal 1 oy farkla Başkan seçilmişti.

 

KABUL EDİLEMEZ BİR DAVRANIŞ

 

Dünya’da ve Türkiye'deki örnekler ortadayken; 16 Nisan Anayasa Değişikliği Halk Oylaması sonrasında kalkıp; yüzde 51.4evet oranını ve 1 milyon 380 bin oy farkını küçümsemek ve meşruiyet sorgulaması yapmak trajikomik bir haldir.Hele bu sonuçlardan sonra suikast çığırtkanlığı yapmak kabul edilemez bir davranıştır.”

 

Haber / Celal KARAKURT