Sarı Basın Kartında Son Başvuru 2 Mayıs'ta

Edirne Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uğur Ülgen, Basın Kartı Komisyonu Toplantısı'nın 9 Mayıs 2017 tarihinde Ankara'da yapılacağını, toplantıda bekleme süresini doldurmuş ilk kez

GÜNDEM 26.04.2017 20:23:00 0
Sarı Basın Kartında Son Başvuru 2 Mayıs

Bekleme süresini tamamlayarak Basın Kartı Başvuru Sistemi'nden ikinci başvurusunu yapan ve mesleki çalışma göndermesi gereken gazetecilerin sisteme, "Bekleme sürelerine göre" her ay için en az dört mesleki çalışmayüklemeleri gerektiğinin atını çizen Ülgen, 2 Mayıs 2017 tarihi mesai bitimine kadar başvuru süreçlerinin tamamlanması gerektiğini kaydetti.

 

TİTİZLİKLE İNCELİYORUZ

 

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ il ve ilçelerinde bulunan, bekleme sürelerini tamamlamış ve durumları komisyona intikal ettirilmesine uygun olan basın mensupları için özel bir çalışma yaptıklarını belirten Ülgen, "Başvuru belgelerini titizlikle inceliyoruz. Beyanname ile iş sözleşmesindeki bilgilerin uyumlu olması gerekiyor. Herhangi bir hata veya eksiklik olması durumunda, arkadaşlarımız hemen ilgili kişiyle irtibata geçerek gerekli düzeltmelerin yapılmasını sağlıyor. Ayrıca basın kartı başvurusunun mutlaka resmî kimlik belgesine yakışır bir biçimde vesikalık bir fotoğrafla yapılması gerekiyor” dedi.

 

BU HAKTAN İSTİFADE EDİN

 

İl Müdürü Uğur Ülgen basın kartı sahibi gazetecilerin 5510 sayılı Kanun hükümleri uyarınca fiili hizmet zammından yararlandıklarını, yani, “Yıpranma payı hakkı” elde ettiklerini belirterek sahada aktif bir biçimde faaliyet gösteren ve meslekte yıpranan basın mensuplarının basın kartı almak suretiyle mutlaka bu haktan istifade etmelerigerektiğini vurguladı.

 

Haber / Mensure KARDEŞ