Üç Adayı ABD'de Yeni İş Tecrübeleri Bekliyor

Trakya Kalkınma Ajansı olarak, TEB Girişim Bankacılığı, Bölge Ticaret Odaları, Bölge Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisleri, Bölge Üniversiteleri ile işbirliği içerisinde Trakya Bölgesi'nde giriş

GÜNDEM 26.04.2017 20:21:00 0
Üç Adayı ABD

İLK ETAPTA 180 BAŞVURU

 

“Bu yıl programın başında 180 başvuru vardı. Başvuruların içinden 75 başvuru sahibini mülakata davet ettik. Bunların içinden başarılı bulduğumuz 30 iş fikrini seçtik ve proje sahipleri kişilere eğitimler verdik. Girişimcilerin TRAKYAKA-TEB işbirliği ile konusunda uzman eğiticilerden eğitim almaları, üst düzey yöneticiler ile çalışarak iş modellerini ticarileştirmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmalarını sağladık.

 

BÖLGESEL GÜÇ BİRLİĞİ ÜRÜNÜ

 

Let’s up Programına katılan bir girişimci yaklaşık 20 günlük bir eğitim-iş geliştirme sürecine dâhil oluyor. Şimdi son aşamaya geliyoruz. 3 Mayıs’ta Edirne’de Yeni İşim Girişim Let’s Up Programı’nın kazananları belli olacak. Onları Silikon Vadisi deneyimi bekliyor. İş fikirlerini daha üst boyutlara taşımaları için onları ABD’de yeni iş tecrübeleri ve örgütlenmeleri ile tanıştıracağız. Paydaşlarımızla ortak hareket ederek hayata geçirmeye başlattığımız bu program bölgesel güç birliğinin çok önemli bir ürünüdür.”

 

Haber / Gökhan TEKER