Marmaraereğlisi'nde ÇED Toplantısı Ertelendi

Marmara Ereğlisi İlçesi'nde düz cam üretim tesisi ile ilgili olarak yapılması planlanan ÇED toplantısı, yoğun katılım ve toplantı salonun yetersiz olmasıyla ertelendi.

GÜNDEM 24.04.2017 20:03:00 0
Marmaraereğlisi

 Marmara Ereğlisi İlçesi'nde, özel bir şirketin düz cam üretim tesisi kurulması için bir kafede Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı düzenlendi. Ancak toplantıya katılmak isteyenler salona sığmadı. Çok sayıda kişinin dışarıda kalması üzerine toplantının daha büyük bir yerde yapılmasını istendi. Firma yetkilileriyle dışarıda kalanlar kısa süreli tartıştı. Tekirdağ Çevre Müdürlüğü yetkilileri, toplantının yapıldığı yerin yetersiz olması ve halkın bilgilendirme hakkının engellenemeyeceğini belirterek, toplantının ertelenmesine karar verdi.

 

HALK İSTEMİYOR
 

Trakya Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Doğan Durmaz, bu tür tesislerin Avrupa'da bile kalmadığını belirterek, "Burada halk cam fabrikası kurulmasını istemiyor. Kaldı ki bu tür tesisler yüksek derece de enerji tükettiği için artık Avrupa'da bile böyle tesisler yok. ÇED toplantısının da böyle fiziki şartların olmadığı bir yerde yapmaları hiç doğru değildi. Bizde bunu doğru bulmadık. Birçok vatandaş dışarıda kalmasıyla toplantının fiziki şartları da olmadığı için ileri bir tarihe ertelendi" dedi.