Kırkpınar'ın Sırp Belgeselcileri Bu Sefer Kalanları Anlatacak

2014 yılında Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne belgeselleştiren Sırbistan RTV (Radio Television Vojvodina) Kanalı bu sefer göç edenleri ve kalanları anlatmak üzere Edirne'ye geldi.

GÜNDEM 24.04.2017 20:01:00 0
Kırkpınar

2014 yılında Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne belgeselleştiren Sırbistan RTV (Radio Television Vojvodina) Kanalı Muhabiri Svetlana Miljanic,  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti. Dünyanın en eski organizasyonlarından biri olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ni anlatan belgeselin oldukça büyük ilgi gördüğünü anlatan Miljanic, belgeselde Recep Gürkan’la yaptıkları röportajında yer aldığını anlattı. Edirne’den ve Edirne insanından çok etkilendiğini ifade eden Miljanic, “Bir kez daha Edirne’de olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.Yeni bir belgesel için Edirne’ye gelen, Miljanic bu kez  göç edenleri ve kalanları anlatacak.

 

EDİRNE VE BALKANLAR BİR BÜTÜNDÜR

 

Bu önemli belgeseli büyük bir ilgiyle izleyeceğini ifade eden Başkan Gürkan, “Bu yıl 656.’sını düzenleyeceğimiz Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ne verdiğiniz katkıdan dolayı sizlere çok teşekkür ederim. Edirne ve Balkanlar birbirinden ayrı düşünülemez. Sizlerin de desteğiyle Kırkpınar’ı Balkanlar’da anlatma fırsatı yakaladık. Kırkpınar Yağlı Güreşleri için her yıl hem yurtiçinden hem de yurtdışından birçok muhabir ve fotoğrafçı kentimize geliyor. Bu ilginin her geçen gün artarak devam etmesi bizleri gururlandırıyor. Kırkpınar Türk Milleti ve Edirneliler için tarihi bir değere sahip. Bizler Edirne Belediyesi olarak bu değere sahip çıkmak, uluslararası boyuta taşıyarak gelecek nesillere aktarmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN