Çözüm Kooperatifleşmede

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından  Ertuğrul Köyü'nde kadın çiftçilere, kooperatifleşmenin önemi ve faydaları konulu eğitim toplantısı yapıldı.

GÜNDEM 24.04.2017 19:54:00 0
Çözüm Kooperatifleşmede

Kırklareli’de kadın çiftçilere, kooperatifleşmenin önemi ve faydaları anlatıldı. Kadın üreticilerin ürettiği ürünleri kooperatife ortak olarak kooperatif üzerinden pazarlayabileceği ve kooperatif yönetiminin de bu konuda kadın üreticilere gerekli desteği vermesi gerektiği dile getirildi. Sunumun devamında kadın üreticilerin soru ve sorunları ile ilgili karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.

 

ERTUĞRUL KÖYÜ’NDE

 

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından  Ertuğrul Köyü’nde kadın çiftçilere, kooperatifleşmenin önemi ve faydaları konulu eğitim toplantısı yapıldı.Toplantıya; İl Müdür Vekili Funda Eylem Özel, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili Evren  Gülpınar, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Kemal Sulanç, Mühendis Ferhat Cüne, Tekniker Rahmi Ocak 57 Kadın Üretici, Köy Muhtarı ve Kooperatif Yönetimi katıldı.

 

SUNUM YAPILDI

 

Toplantıda İl Müdür V. Funda Eylem Özel’in açılış konuşmasından sonra Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi personeli Tekniker Rahmi Ocak tarafından “Kooperatifçilik” konusunda bir sunum yapıldı. Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür V. Evren  Gülpınar ve Mühendis Ferhat Cüne tarafından Genç Çiftçi Projesi ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

 

SORULARI YANITLADILAR

 

Özellikle kadın üreticilerin ürettiği ürünleri kooperatife ortak olarak kooperatif üzerinden pazarlayabileceği ve kooperatif yönetiminin de bu konuda kadın üreticilere gerekli desteği vermesi gerektiği anlatıldı. Sunumun devamında kadın üreticilerin soru ve sorunları ile ilgili karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN