Egemenlik Ulusun Mutluluklar Çocuğun

Ulusal egemenliğin, TBMM'nin kuruluşunun 97'nci yılı yarın tüm yurtta ve Trakya'da törenler ve etkinlikler ile kutlanacak. Ulu Önder'in Türk ve Dünya çocuklarına armağan ettiği gün

GÜNDEM 21.04.2017 21:20:00 0
Egemenlik Ulusun Mutluluklar Çocuğun

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve ulusal egemenliğin 97’nci yıldönümü tüm yurtta, Trakya’nın il ve ilçelerinde coşku ile kutlanacak. Ulu Önder’in Türk ve Dünya çocuklarına armağan ettiği gün ulus egemenliğini, çocuk bayramını kutlayacak. Öte yandan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve Tekirdağ BŞB Başkanı Kadir Albayrak da güne dair yazılı açıklamalarda bulundu. Vali Ceylan’ın açıklaması şöyle:

 

MİLLİ İRADE TESLİM EDİLDİ

 

“Milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.
“Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” Parolasıyla yürütülen İstiklal Mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır.

 

MİLLET İMKANSIZ DENİLENİ BAŞARDI


Milletimiz, istiklal mücadelesinde topyekûn hareket ederek, birlik ve beraberliğinden aldığı güçle imkânsız denileni başarmıştır. Geleceğimizin teminatı siz çocuklarımızın başarısı, Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesine taşıyacaktır. Bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, başta çocuklarımız olmak üzere tüm Tekirdağlı hemşehrilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

 

MİLLET İRADESİNİN KURULDUĞU GÜN

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyerek 23 Nisan 1920'de temelini attığı ve Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklarımızın omuzlarında yükseleceğine inanmıştır.

 

DÜNYADA İLK VE TEK

 

Dünyada geleceğimizin güvencesi olan çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayram olarak kutlanan bu önemli tarih, milli egemenliğimizin ve bağımsızlık mücadelemizin dönüm noktası olmuştur.Gücünü milletten alan Türkiye Cumhuriyetimiz,  aklın ve bilimin,  Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı başarabilen bireyler yetiştirmeyi kendine hedef olarak belirlemiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı en kutsal emanete sahip çıkmak, toplumun her alanında atılımlara öncülük edecek, vatan ve millet sevgisiyle dolu bireyler yetişmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

 

RAHMETLE ŞÜKRANLA ANIYORUM

 

Bu duygu ve düşüncelerle, milli egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 97. kuruluş yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarına armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kurtuluş mücadelesinde hayatlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN