Hak Yerini Bulana Kadar Hayır

Referandum sonuçlarını protesto için her akşam tencere tava eşliğinde buluşan Edirneliler, eylemlerine hak yerini bulana kadar devam edeceklerini açıkladı.

GÜNDEM 21.04.2017 21:15:00 0
Hak Yerini Bulana Kadar Hayır

Yüksek Seçim Kurulu’nun mühürsüz pusulaya onay vererek şaibe bulaştırdığı referandum sonucuna yönelik tepkiler sürüyor. Edirne'de Gölet Mevkii’nde okunan basın açıklamasında, “Hükümet - YSK darbesi halkın hayırlı iradesini engelleyemez” denilerek şu görüşlere yer verildi:

 

HALKIMIZIN HAYIRLI İRADESİ ENGELLENEMEDİ


“Devlet Kaynaklarından yapılan milyarlarca harcamaya, televizyon kanallarının  yüzde 99'unda  evet propagandasının yapılmasına, yandaş basının her gün attığı Bahçeli ve Erdoğan manşetlerine, gerek komşu ülkeler gerekse batı ülkeleri ile, milliyetçi oyları manipüle etmek için çıkarılan krizlere, tarafsızlık yemini etmiş cumhurbaşkanının kampanyada taraf olması ve kamu olanaklarını sonuna kadar kullanmasına, OHAL ilan edilerek Hayırcılara getirilen buluşma, miting ve eylem yasaklarına; tehdit, dayak ve şantajın yanı sıra oy sandığında fotoğraf çekilmesine ve yayınlanmasına, Güneydoğu'da baskılara, çalınan, yakılan hayır oyları yerine evet oyu bastığı görüntülenen insanlara rağmen halkımızın hayırlı iradesini engelleyemediler.

 

REFERANDUM YENİLENMELİ


Bu kez YSK'yı devreye sokarak; 2.5 milyon mühürsüz zarfın içine oy sokularak yapılan dolandırıcılığı geçerli saydılar. Hükümet - YSK darbesi ile gerçekleştirilen dolandırıcılığı ve ilan edilen referandum sonuçlarını kabul etmiyoruz. Dolandırıcılığa karışan tüm kamu görevlileri ve YSK üyeleri derhal görevden el çektirilmeli ve yargılanmalıdır.Referandum sonuçları geçersiz sayılmalı, yeni bir anayasa toplumun tüm kesimlerinin katıldığı özgür, eşit ve adaletli bir tartışma ortamında hazırlanarak referanduma sunulmalıdır. İnsanlığın yüzyılların mücadelesi sonucu kazanımları ve Cumhuriyet değerleri geriye dönük olarak referandum konusu yapılmamalıdır.”