Kosgeb Kredisinde Fiyasko: Yüzde İki!

CHP Kırklareli Milletvekili, KOSGEB kredilerindeki fiyaskoyu Bakanlığın yanıtını dayanarak teşhir etti. Kırklareli'nde yararlananların başvuruya oranı yüzde ikide kaldı.

SİYASET 21.04.2017 21:10:00 0
Kosgeb Kredisinde Fiyasko: Yüzde İki!

CHP Kırklareli Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu “KOSGEB Kredileri” hakkında basın açıklamasında bulundu. KOSGEB kredilerinin tam bir fiyasko olduğuna değinen Vekil Vecdi Gündoğdu bu doğrultuda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi verdiğini ifade etti.

 

TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI

 

Ekonomide yaşanan karanlık tabloya bir can suyu, küçük bir destek olabileceği düşünülen KOSGEB’in 50 bin liralık “Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” tam bir hayal kırıklığı yaşattığını öne süren Gündoğdu kaynak olarak soru önergesine verilen yanıtı gösterdi. Gündoğdu’nun yaptığı açıklamaya göre Kırklareli’de yararlananların başvuranlara oranı yüzde 2’de kaldı. Gündoğdu yanıt üzerinden yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

 

TÜRKİYE GENELİ DE FİYASKO

 

“Toplam 3 milyon 578 bin807 işletmenin 244 bin 980’i başvuru yapmış sadece 15 bin işletme hak kazanmış olup, bu 15 bin işletmenin ne kadarının bankalardan olumlu yanıt alarak kredi kullanmaya hak kazandığı ise açıklanmamaktadır. İlimiz Kırklareli’nde ise; 17 bin 887 işletmemizden bin 564’ü müracaat etmiş, bu işletmelerimizden 75’i hak kazanmış fakat sadece 31 işletmemiz yararlanabilmiştir.”

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ