Hardaliye'nin İzini Sürdüler

Geleneksel bir tat olan Hardaliyeyle ilgili olarak Tekirdağ Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü'den kurulu bir heyet Kırklareli'de bir araya geldi. Üzüm ve hardal kullanılarak üretilen 'Hardaliye'nin hak

GÜNDEM 21.04.2017 21:08:00 0
Hardaliye

ARMAĞAN VE KIZILCIKDERE’DE

 

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda, son yıllarda Hardaliye konusundaki çalışmaların hız kazandığı, bölgesel bir içecek olan hardaliyenin, gelecekte ülke içecek pazarında da söz sahibi olabileceği vurgulandı. Toplantı sonunda bölgeye ait geleneksel gıdalarla ilgili olarak yürütülen proje kapsamında Armağan ve KızılcıkdereKöyleri’ne gidilerek incelemelerde bulunuldu.

 

GENİŞ HEYET

 

İlgili proje ekibi ile gerçekleştirilen teknik çalışma toplantısına Enstitünün Gıda Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Mehmet Gülcü, Ziraat Mühendisi Tezcan Alço ve Gıda Yüksek Mühendisi Gamze Uysal Seçkin ile Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ümit Ortan katıldı.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN