Bana Sosyal Güvenliği Anlat

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi çocuklara en güzel hediye, "Size güveniyoruz" diye SGK Kırklareli'den geldi. Kayıt dışı istihdama karşı sosyal güvenlik elçisi belgeli ö?

GÜNDEM 20.04.2017 19:43:00 0
Bana Sosyal Güvenliği Anlat

Sosyal Güvenlik Kurumu Kırklareli Şubesi “Sosyal Güvenlik Elçisi Belgesi” alan öğrenciler arasında “Anı Yarışması” düzenleyeceğini duyurdu. SGK İl Müdürü Av.TahsinHalcıbu tür organizasyonların son derece önemli olduğuna değinirken şunları kaydetti, “Kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda kurum olarak yürüttüğümüz çalışmaların başında kamuoyunda sosyal güvenlik bilgi ve bilincinin artırılması çalışmaları gelmektedir” dedi.

 

HEDEF KİTLE İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ

 

Bu çerçevede SGK Kırklareli İl Müdürlüğü’nce birçok çalışma yürütüldüğüne değinenHalcı,  “Bunlardan bir tanesi de kısaca KİTUP II diye adlandırılan, ‘Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki II’ adlı projedir. Bu proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerde belirlenen hedef kitlelerden bir tanesi de ilkokul öğrencileridir. Bu çerçevede hazırlanan hikâye kitapları, çizgi filmler ve oyunlar kullanılarak çocuklara sosyal güvenliğin önemi anlatıldı ve başarılı bulunan öğrencilere “Sosyal Güvenlik Elçisi” Belgesi verildi” dedi.

 

2017 YILI MERKEZ EYLEM PLANI

 

SGK 2017 Yılı Merkez Eylem Planı’nda yer alan, “2016 Yılı’nda Sosyal Güvenlik Elçisi olarak belirlenen öğrencilerle iletişim sağlanarak sosyal güvenlikle ilgili yürüttükleri elçilik faaliyetlerine ilişkin bir yarışma düzenlenmesi ve dereceye girenlere ödül verilmesi’ eylemi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalandığını kaydedenHalcı, il ve ilçelerde Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde faaliyetin gerçekleştirilmesini planladıklarını söyledi.

 

HEM ULUSAL HEM YEREL ÖDÜLLÜ

 

Bu yarışma kapsamında öğrencilerin gönderdiği eserler İlçe, İl ve merkez komisyonlarınca değerlendirilerek, dereceye girenler belirlenecek. Türkiye genelinde dereceye giren öğrencilere 2017 Yılı Mayıs Ayı’ndaki “Sosyal Güvenlik Haftası”nda Ankara’da düzenlenecek törende ödülleri takdim edilecek. Söz konusu yarışmada Türkiye birincisine üç, ikincisine iki, üçüncüsüne bir Cumhuriyet altını ile her birine plaket verilecek. Ayrıca Kırklareli’nde dereceye giren öğrencilere Sosyal Güvenlik Haftası’nda plaket takdimi yapılacak.

 

Haber / Şaban KARDEŞ