"Milletin Kararı Her Şeyin Üzerindedir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, parti il binasında referandum sonucunu basın toplantısında değerlendirip partisinin görüşlerini Edirne kamuoyu ile paylaştı.

GÜNDEM 19.04.2017 20:55:00 0

Edirne'de seçim sonuçlarının beklenenden düşük olmasını 'Cumhuriyet ve değerleri elden gidiyor' gibi ifadelerle Edirne insanının kafasının karıştırılmasına bağlayan Özkan, sandık kurulu başkanlarının da eski sistemde belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Özkan, “HDP bölücü bir partidir, Edirne'de kurada 78 sandık kurulu başkanlığı kazandı” dedi. Özkan sonucun hayırlı olmasını dileyerek sakin ve huzurlu geçen seçim için de Edirne halkına teşekkür etti:

 

MİLLETİN KARARI HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR

 

“Referandum sonucu milletimize hayırlı olsun. Millet kendi istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. Milletin kararı her şeyin üzerindedir. Partimiz il teşkilatı Edirne'de ciddi bir 'Evet' kampanyası yürüttü. Kimsenin üzülüp endişe etmesine gerek yok. Türk Milleti, Cumhuriyet ve değerlerine sonsuza kadar bağlıdır. Buradan çıkan sonuçlarla 'Cumhuriyet elden gidiyor, değerleri elden gidiyor' gibi endişeler yersizdir.

 

DEMEK Kİ İYİ ANLATAMADIK

 

Edirne için çıkan sonuca baktığımızda biz tabi ki daha yüksek oranda bekledik ama demek ki biz iyi anlatamadığımız düşüncesindeyim. Çünkü Cumhuriyet'e ve değerlerine biz ne kadar düşkünsek bölge insanı da o kadar düşkün. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok. Farklı algılarla 'Cumhuriyet elden gidiyor' gibi yanlış bilgilendirme neticesinde insanlarımızın kafası karıştı. Bundan dolayı da Edirne'de biraz 'Hayır' oyları yüksek çıktı. 

 

MİLLET DİKTATÖRLÜĞÜ İZİN VERECEK YAPIDA DEĞİL

 

Bundan sonraki süreç için şunu söyleyebiliriz. Şunu herkes gördü, yok diktatörlük geliyormuş yok millet kendini bir yere angaje etmiş böyle bir şeyin olmadığı aşikar ortada. Tüm siyasi düşüncelerin artık Türkiye'de yeni bir sistemle Cumhurbaşkanlığı çıkarma ihtimali söz konusu. Türk Milleti diktatörlüğe, tek adamlığa şuna buna izin verecek yapıda değildir. Tüm siyasi görüşler cumhurbaşkanlığı makamını yapacağı güzel çalışmalarla kaza-nabilecek noktada. Seçeceğimiz insanı da 5 yılda bir seçecek.”

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN