Kırklareli Trakya'nın Kültür Merkezi Adayı

Leman Sam ve arkadaşlarının sahne aldığı konser sonrası halka konuşan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Kırklareli'ni Trakya'nın kültür merkezi yapacağız" d

GÜNDEM 19.04.2017 20:36:00 0
Kırklareli Trakya

Kırklareli Belediye Başkası Mehmet Siyam Kesimoğlu, sanatın gelişmesi ve yaygınlaşmasını sağlayan birçok projeye imza attıklarını belirtti. Leman Sam ve sanatçı arkadaşlarının sahne aldığı konserde konuşan Kesimoğlu, “Kırklareli’ni Trakya’nın kültür merkezi yapacağız. Bu akşam da bir çok sanatçı dostumuzu burada ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Kesimoğlu şöyle devam etti:

 

GELMESEYDİNİZ BİR EMEK ÖKSÜZ KALACAKTI

 

“Değerli sanatçımız Leman Sam bize unutamayacağımız anlar yaşattı. Ama alkışın en büyüğünü, teşekkür en büyüğünü bu alanı dolduran siz Kırklareli halkı hak ediyor. Eğer siz bu akşam burada olmasaydınız verdiğimiz bu emekler öksüz kalacaktı. Hepinize çok teşekkür ediyorum.’’

 

BARIŞA SEVGİYE İHTİYAÇ VAR

 

Kesimoğlu, dünyamızın ve ülkemizin her zamankinden daha fazla barışa ve sevgiye ihtiyacı olduğunu belirterek ‘’Burası Kırklareli. Bağımsızlık diye, cumhuriyet diye demokrasi diye yola çıkanların yeri. Biz gerçek yurtseverleriz. Biz hayır diyerek gericiliğe, bağnazlığa, şeriata karşı durarak tarih yazan yurtseverlerin evlatlarıyız. Bizim boyumuz kadar yüreğimiz var. O yürekte cumhuriyet meşalesi var, demokrasi var, hukuk var, hukuk mücadelesi var ve o yürekte Mustafa Kemal sevdası var” dedi.

 

ARKADAŞLARI EŞLİK ETTi

 

Öte yandan pop müziğin sevilen ismi Leman Sam’a Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndaki konserde sanatçı arkadaşları Altan Gördüm, YosiMizrahi, Zeynep Gülmez, Koray Ergun, Ümit Yesin ve Ahmet Çevik de eşlik etti. Kırklareli’ne ilk kez geldiğini belirten sevilen sanatçı tüm katılımcılara ve sanatçı arkadaşlarına teşekkür etti.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN