Kapaklılı Sudenaz'ın Kore Sevgisi Karşılıksız Kalmadı

Koreliler'e olan sevgisinden ötürü ailesiyle gittiği restoranda karşılaştığı Koreliler ile göz teması kuran Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Sudenaz Çölgeçen, Koreli dostlar edindi.

GÜNDEM 17.04.2017 21:22:00 0
Kapaklılı Sudenaz

Çerkezköy OSB’deki Hyosung İstanbul Tekstil’in yöneticileri Bae In Han ve Jeonwoo Hahn’a konuk olan Sudenaz şimdi dostlarının eğitim gördüğü okulunda gerçekleşecek iadei ziyaretini bekliyor.

Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi Sudenaz Çölgeçen dizilerden esinlendiği Kore sevgisiyle Çerkezköy’deki Koreliler ile dostluk kurdu. Bir süre önce Osmanlı Kebap’ta ailesiyle birlikte yemek yerken bir başka masadaki Koreliler’i gören Sudenaz meraklı gözlerini onlardan alıkoyamadı. Küçük kızın kendilerine sevgiyle baktığını gören Çerkezköy OSB’deki Hyosung İstanbul Tekstil Limited Şirketi firmasının yöneticisi olan Koreliler ile Sudenaz’dan ilgisini esirgemedi.

BİR DEMET ÇİÇEKLE KONUK OLDU

Korece, “Merhaba nasılsınız?” diye başlayan diyalog Fabrika Müdürü Bae In Han ve Yönetim Takım Müdürü Jeonwoo Hahn’ın Sudenaz’a tatlı ikramı ardından Sudenaz Çölgeçen’in babasıyla birlikte fabrikayı ziyaretiyle sürdü. Elinde bir demet çiçekle Çerkezköy OSB’deki Hyosung İstanbul Tekstil’e konuk olan Sudenaz’ı Bae In Hanve Jeonwoo Hahnaynı samimiyetle karşıladı. Küçük konuklarına Kore’ye özgü çay ikram edip fabrikayı gezdirdi. Fabrikanın üretim konuları ve yönetimine dair bilgilendirmede bulundu.

ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Koreliler’in gönlünde Türkler’in yerinin ayrı olduğunu belirten Bae In Han, “Biz Türkiye'ye ve Türklere çok şey borçluyuz. Onun için dünya çapındaki üretim üstümüzü Türkiye'nin güzide sanayi bölgelerinden Çerkezköy'e kurduk. Burada Türk insanlarının katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz üretimle hem istihdam yaratıp hem de Türkiye ekonomisine katma değer yaratıyoruz. Bundan son derece memnunuz” dedi.

UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ

Sudenaz yaşlarında bir Kore dostu edinmekten son derece mutluluk duyduklarını kaydedenBae In Han, “Umarız bu ilgin yaşınla ve kişiliğinle birlikte sürekli gelişir. Türk insanının Koreliler’e olan bakış açısını bizler çok iyi biliyoruz. Atalarınızın bizlere yaptığını hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız” diye konuştu.  Öte yandan Koreli firma yöneticilerinin bir süre sonra Sudenaz Çölgeçen’in eğitim gördüğü Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu’nda Sudenaz ve arkadaşlarına iade-i ziyarette bulunacağı öğrenildi.

BANA PROFİTEROL ISMARLADILAR

Sudenaz Çölgeçen’e Fabrika Müdürü Bae In Han ve Yönetim Takım Müdürü Jeonwoo Hahn profiterol ikramında bulunuldu. Sudenaz bu fotoğrafı Facebook’taki sayfasına yükleyip mutluluğunu arkadaşı Almina ve takipçileri ile, “ Alminam iyi ki geldin. Neşe, şans , mutluluk getirdin Gittiğimiz restoranda Hyosung Firmasının müdürü ve arkadaşı ile tanıştım Bana ptofiterol ısmarladılar Teşekkür ediyorum tekrardan. Vede harika bir teklif aldım. Söylemeyeceğim” diye paylaştı. O teklifin fabrika daveti olduğu açığa çıktı.

GEZDİ

Bae In Han ve Jeonwoo Hahn minik konuklarını babası ile birlikte ağırladı. Fabrikayı gezdirip üretim ve yönetim konularına dair bilgilendirdi.

FACE

Sudenaz’ın minik yüreğindeki Kore sevgisi az buz değil. Facebook’taki sayfasında kendisini, “Kore kültürünü, insanlarını seven kız” olarak tanımlamış. Yine Facebook’taki üst kapak fotosu da yeni dostluğunun anısına kısa süre önce değişmiş.