Edirne Hayvan Hakları İle de Örnek Olacak

Edirne'de yerel hayvan koruyuculuğu eğitimini başarıyla tamamlayan 23 hayvansever yerel hayvan koruyuculuğu belgesine kavuştu. Başkan Recep Gürkan, "Edirne, hayvan haklarıyla da önemli ve örnek bir kent olacak

GÜNDEM 14.04.2017 23:57:00 0
Edirne Hayvan Hakları İle de Örnek Olacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Hürriyet Yazarlarından Ömür Gedik’in ‘Edirne’yi keşfet’ gezisi sırasında Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nı da ziyaret ettiği belirterek, “Değerli yazarlarımızdan Ömür Gedik,  barınağımızı çok beğendi.  ‘Türkiye’nin en iyi barınaklarından biri olduğunu söyledi. Bu bizim için çok önemli. Rehavette kapılmayacağız, daha da iyi olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Edirne, hayvan haklarıyla da önemli bir kent olacak” dedi.

 

23 HAYVANSEVER EĞİTİM GÖRDÜ

 

Edirne Orman İşletme Müdürlüğü’ne yapılan başvuru sonucunda Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından verilen ‘Yerel Hayvan Koruyuculuğu Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan 23 hayvansever Yerel Hayvan Koruyuculuğu belgesine kavuştu.Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nda gerçekleştirilen sertifika törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Orman Su İşleri Şube Müdürü Ahmet Kara, kursiyerler ve hayvanseverler katıldı.

 

DAHA İYİ HALE GELECEK

 

Sokak Hayvanları Barınağı’nın daha iyi şartlara gelmesi için çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Başkan Gürkan, can dostlarının tüm ihtiyaçlarını karşılamak, onlara daha yaşanabilir ortamlar sunmak istediklerini söyledi. Zaman zaman sokak hayvanlarının toplatılması yönünde vatandaşlardan talepler geldiğini anlatan Gürkan, “Yasalar gereği biz sokak hayvanlarının bakımını ve tedavisini yapar, tedavisi tamamlandıktan sonra o hayvanı yaşadığı yere geri bırakırız. Yasalar bize bunu emrediyor. Unutmayalım onlarda bir can. Onların da duyguları, ihtiyaçları var. En az onlarda bizim gibi özgür  olmalı, özgür yaşamalı” diye konuştu.

 

ÖMÜR GEDİK REFERANS OLDU

 

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla Hürriyet Gazetesi Yazarlarının üç gün boyunca Edirne’ye gezdiklerini ifade eden Gürkan, “Sevgili Ömür Gedik, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nı gezdi. Burada hayvanseverler ve Edirne Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği piknikte yer aldı. BarınağımızıTürkiye’nin en iyi barınaklarında biri’ olarak değerlendirdi. Ömür Gedik’in bu sözü bizim için çok önemli. Rehavette kapılmadan, daha da iyi bir barınak yaratmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yakında ek tesislerimiz de bitiyor. Kedi Köyü’nü de hep beraber beraber yapacağız. Edirne, insan haklarıyla olduğu gibi  Hayvan Hakları’yla da en önemli kentlerden biri olmaya devam edecek” dedi.Başkan Gürkan, daha sonra hayvanseverlerle bir süre sohbet etti.Edirne Orman Su İşleri Şube Müdürü Ahmet Kara da desteklerinden dolayı Başkan Gürkan ve Edirne Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ