75 Hastaya Hızır Gibi Yetişti

Tekirdağ halkına kaliteli bir yaşam getirmeyi amaçlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşların hizmetine sunduğu hasta nakil ambulansı ile 75 hastanın nakli gerçekleştirildi.

GÜNDEM 14.04.2017 09:27:00 0
75 Hastaya Hızır Gibi Yetişti

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü'ne ait hasta nakil ambulansı ile 11 ilçe kapsamında il genelinde ücretsiz nakil hizmeti veriliyor. 2017 Yılının Ocak ayında hayata geçen hizmet ile bugüne kadar 75 hastanın şehir içi ve şehir dışı nakilleri yapıldı. 153 Tekirdağ İletişim Merkezi'ne (TEKİM) gelen arama sonucu yönlendirilen ambulans randevu durumuna göre en kısa sürede vatandaşa ulaştırılıyor. Taleplerin hızla karşılanabilmesi adına ambulans sayısının daha da arttırılması planlanıyor.

 

YÖNETMELİĞE UYGUN

 

Yönetmelik gereği mavi şerit ambulans olarak nitelendirilen hasta nakil ambulansında alanında eğitimli şoför, Acil Tıp Teknisyeni (ATT) veya Hemşire bulunuyor. Hasta nakil ambulansı ile tıbbi müdahale gerektirmeyen ancak sedye ile nakil edilmesi gereken vatandaşlarımızın evden hastaneye, hastaneden eve ulaşımları güvenli bir şekilde sağlanıyor. Hastaneden eve olan nakillerde, hastanın taburcu işlemlerinin bitmiş olması ve hastane çıkış belgesini veren doktor tarafından nakil ambulansı ile taşınabilir onayı alınması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesinin hasta vatandaşlara randevu aldıkları sağlık kuruluşlarına gidiş ve gelişlerinde yaşadıkları sıkıntıları çözmek amacı ile verdiği ambulans nakil hizmeti vatandaşın memnuniyetini kazanmaya devam ediyor.

 

HİZMET İŞLEYİŞİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sağlık işleri İşleri Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü'nün verdiği hasta nakil hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların ALO 153 TEKİM (Tekirdağ İletişim Merkezi) veya 0850 459 59 59 numaralı telefonu arayarak randevu almaları yeterlidir. Komuta merkezine gelen aramalar doğrultusunda, nakil talebi görevli sağlık personeli tarafından değerlendirilmektedir. Hasta adı-soyadı, adres bilgileri, naklin nereden nereye gerçekleşeceği, hastanın herhangi bir cihaza bağlı olup olmadığı gibi durum bilgileri alındıktan sonra ambulans ekibi verilen adrese yönlendirilmektedir.

 

Haber / Mensure KARDEŞ