Gençlerimize Güveniyoruz

Referandum çalışmalarını Çorlu'da sürdüren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Yokuş Spor Kulübü'nde gençlerle bir araya geldi. Seçme seçilme yaşını eşitlemek istediklerini ha

GÜNDEM 12.04.2017 22:19:00 0
Gençlerimize Güveniyoruz

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Yel referanum çalışmalarını Çorlu’da sürdürdü. Çorlu İlçe merkezinde ve mahallelerde sivil toplum teşkilatı temsilcileri, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek halk oylamasında evet oyu vermeleri için destek istedi. Mustafa Yel, Çorlu’da Müftü Adem Gülmek’e de konuk olup çalışmalarında başarılar diledi. Yel’e temaslarında AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, partili yöneticiler ve belediye meclis üyeleri eşlik etti.

 

EVET’İN GEREKÇELERİNİ ANLATTI

 

Çorlu Kilikadılılar Dernek Başkanı Bilgin İnceoğlu’nun annesinin cenaze törenine de katılan Yel gün boyunca Çorlu Eski Sanayi Sitesi, Çorlu Otogar ve Trend Arena Alışveriş Merkezi esnafını ziyaret etti. Esnafa 'Kararımız Evet' broşürleri ile anayasa maddelerinin yer aldığı broşür ve gazeteleri dağıtan Yel ve beraberindekiler, 16 Nisan referandumunda neden 'evet' demeleri gerektiğini izah edip ülkeye ve millete faydalarını anlattı. Çorlu Ensar Vakfı’nın açılışını yaptıktan sonra Çorlu Yokuş Spor Kulübü’nde genç sporcular ile bir araya gelen Mustafa Yel şunları söyledi:

 

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI

 

"Gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Gençlerimizin siyasette daha fazla görev alması, daha fazla sorumluluk üstlenmesini istiyoruz. Siyasetin gençleşmesini, eğitimli, donanımlı gençlerimizin ülke meselelerinde söz sahibi olmasını hedefliyoruz. Seçilme yaşını 30'dan 25'e indirerek ilk adımı daha önceki Anayasa Değişikliği ile gerçekleştirmiştik. Şimdi seçme ve seçilme yaşını eşitliyor, 18 yapıyoruz. Artık 18-24 yaş arasındaki gençlerimiz, siyasette görev alabilecek, söz sahibi olabilecek. Biz, gençlerimize güveniyoruz.”

Mustafa Yel, Çorlu temaslarını Vanlılar Derneği’ni ziyaretle tamamladı.

 

Haber / Mensure KARDEŞ