Süleymanpaşa'da Sahil Projesi Bakanlığa Takıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Süleymanpaşa sahil şeridinde gerçekleştirdiği düzenleme ve peyzaj projesinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

GÜNDEM 11.04.2017 21:09:00 0
Süleymanpaşa

Sahil dolgu alanında yapılan törende açılış kurdelesini Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ve Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün keserken, törenin ardından Türk rock müziğinin en önemli temsilcilerinden biri olan Bulutsuzluk Özlemi bir konser verdi.

 

SAHİL YOLU PROJESİ HAYATA GEÇSİN

 

Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Oral Karakaya törenin açılış konuşmasını yaparak projenin teknik detayları hakkında bilgiler verdi. Karakaya’nın ardından kürsüye gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, yaptığı konuşmada Süleymanpaşa sahili meydan projesi ile birleştiğinde Trakya’nın en büyük kent meydanına sahip şehrinin Tekirdağ olacağını ifade etti.

 

BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ

 

Sahil şeridini Değirmenaltı Mahallesi’ne kadar uzatan bisiklet ve yaya yollarını içeren projenin ilgili bakanlığa gönderildiğini ancak sonuç alınamadığını hatırlatan Eşkinat, “Buradan tekrar seslenmek istiyorum. Yetkililer sesimizi artık duysun ve bu proje hayata geçsin istiyoruz” diye konuştu. Eşkinat, konuşmasını sahil düzenleme ve peyzaj projesinin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek noktaladı.

 

TEMMUZ 2014’TEN BERİ BEKLİYORUZ

 

Daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bir konuşma yaptı. Albayrak konuşmasında, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sahil şeridinin bir ve  ikinci bölümünü tamamlayarak halkımızın hizmetine sunuyoruz.  Ancak şu anda içinde bulunduğumuz dolgu alanının Büyükşehir Belediyesi’ne devri için Temmuz 2014'ten beri bekliyoruz ama henüz bir cevap alamadık. Oysa biz bugüne kadar vatandaşlarımızın beklediği kafeteryalar, restoranları bitirirdik.

 

PROSEDÜRÜ TAMAMLADIK

 

Ama bu yıl prosedürü tamamladık biz yolumuza devam edeceğiz. Kısmetse bu yıl da üçüncü smı yapacağız. Ama Ekrem Başkanın bizim de destek verdiğimiz yat limanının oradan Değirmenaltı Mahallesi’ne kadar sahilden yol projesi var. Onu yaptığımız zaman Tekirdağ'a büyük bir hizmet olacak. Ama bizim daha çılgın bir projemiz var. Sahil yolunu destekleyecek denizden dolgu yaparak ana yol projemiz var, bunun çalışmalarına başladık” dedi.

 

BULUTSUZLUK ÖZLEMİ COŞTURDU

 

Albayrak’ın ardından Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da bir konuşma yaparak hayata geçirilen hizmetler için teşekkür etti. Konuşmalar sonrasında kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Törenin ardından Bulutsuzluk Özlemi sahneye çıktı. Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan grup, sevilen şarkılarını seslendirerek sahil dolgu alanını dolduran yüzlerce hayranını coşturdu.

 

Haber / Rüşa Elma